NavMenu

Fabrika Mint u aprilu započinje probnu proizvodnju u Šapcu - Kineski investitori planiraju gradnju još jednog pogona

Izvor: Tanjug Utorak, 04.01.2022. 16:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Gradnja fabrike kineske kompanije Mint u Šapcu, u Sjeverozapadnoj industrijskoj zoni, trebalo bi da bude završena u aprilu, kada će započeti probnu proizvodnju djelova za najveće proizvođače automobila širom svijeta.

U proizvodnom pogonu u Šapcu biće zaposleno 170 ljudi, potvrdio je Tanjugu gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i istakao da je to najveća investicija u gradu u poslednje dvije decenije.

- Samo prije šest mjeseci ovdje je bilo poljoprivredno zemljište. Vidite kako velelepno izgleda ova fabrika i ona će biti završena u aprilu kada će i početi probna proizvodnja. To je najveća investicija u gradu Šapcu u poslednjih 20 godina, a čija vrijednost je 50 mil EUR. Zaposliće oko 170 radnika - rekao je Pajić.

U pitanju je visoka tehnologija i ponosni smo što je jedna od velikih kineskih kompanija došla u naš grad i što su zadovoljni kako odnosom gradske vlasti tako i uslovima koje je pružio grad, naglasio je on.

Potvrda za to je, dodaje, što su kupili i drugu parcelu od još 10 hektara gdje će zidati novu fabriku.

Gradonačelnik ističe da Sjeverozapadna industrijska zona dolaskom autoputa, brze saobraćajnice i novog mosta postaje top destinacija za, kako domaće, tako i strane investitore.

- Mi kao grad činimo sve da naša industrijska zona bude sve popunjenija - dodao je Pajić.

Dolazak Minta u Šabac biće podsticaj i za druge strane investitore, a posao u proizvodnji komponenti za električne automobile u budućnosti će doprinijeti zaštiti životne sredine.

Grad Šabac ima dvije industrijske zone, od kojih se Sjeverozapadna prostire na 600 hektara i najveća je u Srbiji. Tu trenutno posluje 35 kompanija.

Izgradnjom brze saobraćajnice prema Loznici i dionice autoputa Šabac - Ruma biće to najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom i Beogradom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.