NavMenu

Kiparski ministar turizma: Cijenama ne možemo parirati Crnoj Gori

Izvor: RTCG Nedjelja, 26.12.2021. 11:29
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Kipar je shvatio da kao turistička destinacija nikada neće moći da se takmiči sa Crnom Gorom, Egiptom i Turskom po cijenama, rekao je kiparski ministar turizma Savas Perdios. On je kazao kako, s druge strane, Kipar nudi bolje usluge turistima.

Perdios je u intervjuu za ukrajinsku novinsku agenciju Interfax-Ukraine News Agency naveo da je u takvim slučajevima kvalitet uvijek rješenje.

Upitan, imajući u vidu da se Kipar takmiči za turiste iz Ukrajine sa popularnijim zemljama za ukrajinske građane kao što su Egipat, Crna Gora i Turska, koje metode primjenjuju da bi ih privukli, Perdios je kazao da imaju "bolji kvalitet".

- Uvijek je rješenje u ovakvim slučajevima kvalitet. Jer takve zemlje kao što su Turska, Crna Gora, Egipat, uvijek se takmiče sa Kiprom u jednoj stvari - cijenama, jeftinim cijenama. Nikada nećemo moći da se takmičimo sa jeftinim cijenama u Turskoj i Egiptu. Jer Turska ili Egipat žele da imaju preko 100 miliona turista godišnje. Ne želimo da imamo 100 miliona turista godišnje. Imali smo četiri miliona turista prije pandemije, mi smo manja država - kazao je kiparski ministar.

On objašnjava da se koncentrišu na kvalitet i poboljšanje proizvoda.

- Jer shvatamo da nikada nećemo moći da se takmičimo sa Egiptom, sa Turskom, sa Crnom Gorom po cijenama. Imaju jeftine proizvode - naveo je, između ostalog, Perdios.

On smatra kako je očigledno da su cijene usluga veće.

- I mi nudimo bolje usluge - čistiju životnu sredinu, više iskustva. To je naša strategija kada je u pitanju turizam - cijeni Perdios.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.