NavMenu

Glavni trendovi u uređenju enterijera za 2022. godinu

Izvor: Ženski magazin Nedjelja, 26.12.2021. 12:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Chait Goli from Pexels)Ilustracija
Obilje svjetlosti, naglasak na dnevnoj sobi i minimalizam - govorimo o glavnim trendovima u uređenju enterijera naredne godine.

Nova godina uvijek donosi nove planove i ideje. Ona inspiriše mnoge da naprave dramatične promjene koje počinju iz kućnog okruženja. Preuređenje namještaja, promjena dekora, ali i boja koja je prva i najbrža stvar koja pomaže da se unutrašnjost osvježi.

Koji trendovi će dominirati u godini koja je pred nama?


Boje

Za 2022, preporučena paleta sadrži bogate tonove: plava, smaragdna, braon, tamno siva; i svijetle boje: žuta, grimizna, fuksija. Delikatne nijanse roze i plave takođe će biti popularne. Nije potrebno sve zidove obojiti u istoj boji - opcije za enterijere sa akcentnim zidom iz predloženog asortimana savršeno se kombinuju sa vašim omiljenim bijelim zidovima. To ne znači čistu boju, već njene nijanse - "jasmin", "toplo mlijeko", "slonovača", "arktički snijeg".


Prirodnost

Ekološki trend je jedan od glavnih trendova u narednoj godini. Obratite pažnju na namještaj od ratana, zavjese od bambusa i posuđe od prirodnog drveta, kao i prirodne tonove. Pored toga, na balkonima stanova i zimskim baštama u seoskim kućama mogu se kreirati mini-zone fitodizajna, jer žive biljke ispunjavaju otvorene prostore. Trend ka održivosti i prirodnosti koristi tehnološke lajf trikove koji pomažu u uštedi resursa i odgovornoj potrošnji. Od glavnih: energetski efikasno osvjetljenje, regulatori protoka vode, dispenzeri u kuhinjskom prostoru, uređaji za hitno isključivanje za vodosnabdijevanje. U dizajnu ima puno zelene - ovdje se pojavljuje u bilo kom obliku, od nijanse nane do neon tonova.


Puno svjetla

Dizajn osvjetljenja vam omogućava da riješite nekoliko problema odjednom, prije svega - da povećate prostor, učinite prostoriju što funkcionalnijom i stvorite harmoniju. Koncept osvjetljenja zasniva se na tri stuba: opštem, radnom (usmjerenom) i dekorativnom osvjetljenju. Za one koji su se preselili u kućne kancelarije, potrebni su usmjereni izvori svjetlosti za osvjetljavanje radnog prostora - mogu se inteligentno kombinovati sa pozadinom. Ovo pravilo važi i za kuhinju. Pored toga, oni će pomoći u zoniranju prostora, što je važno kada se članovi porodice istovremeno bave različitim aktivnostima. Upotreba tekstila u svijetlim bojama i ogledala nije otkazana - dizajneri koriste ove trikove da povećaju količinu svjetlosti u prostoriji.


Minimalizam i svestranost

Minimalizam dobija zamah u dizajnu - i ne radi se samo o modi i trendovima, već o filozofiji uopšte koju prihvata sve veći broj ljudi. Želja da osjete slobodu je ono što pokreće mnoge pri rješavanju problema. Multifunkcionalnost takođe postaje pravi trend. Ako se moderan otoman može koristiti kao odjeljak za skladištenje, onda je idealan. Slična priča je i sa krevetima na sprat.


Naglasak na dnevnoj sobi

Možda izgleda čudno, ali u narednoj godini posebna pažnja je posvećena dnevnom boravku. Funkcionalna podjela sobe na zone biće najvažnija. Zahtjevi enterijera - lakonski dizajn, jasne i stroge linije, namještaj i dekor u tamnim nijansama. Tamne nijanse vam omogućavaju da konceptualno upotpunite opštu sliku sobe, a osjećaj njenog volumena i ekspanzije biće predstavljen nježnim prigušenim tonovima u dekoraciji zidova i namještaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.