NavMenu

Koje modne trendove možemo očekivati u narednoj godini?

Izvor: Vijesti Nedjelja, 26.12.2021. 11:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Pandreykulikov)Ilustracija
Protekle dvije godine protresle su svijet kakav poznajemo, a to uključuje, naravno, i modu. U drugoj pandemijskoj godini svjedočili smo nevjerojatnom porastu interesa za digitalne kreacije. Održivost je postala važnija tema, a među brojnim trendovima isticali su se oni koji su brisali granice među polovima.

U trenutnom limbu između izolacije i svemirskog turizma, želje za izlascima i udobnošću te potrebom za osjećajem bezbjednosti, moda je isto tako šarolika, pa globalna online platforma Lyst predviđa neke zanimljive trendove, piše magazin Elle.

Teksture će i dalje biti veliki hit. Utjeha u obliku tkanina kao što je baršun, vještačko krzno i materijali koji pozivaju na dodir i daju topli zagrljaj očekivano su pri vrhu liste budućih trendova.

Minimalizam je prisutan na sceni već neko vrijeme, a očekuje se da će njegova privlačnost u svijetu luksuzne mode biti još i veća s povratkom legendarne dizajnerke brenda Celine Phoebe Philo na modnu scenu.

Sa druge strane, 'it' obuća bi mogla biti futuristička. Mislite: Yeezy, Bottega Veneta, dizajnerske verzije Crocsica…

Manje iznenađujuće, sportska i "athleisure" odjeća i dalje će biti vrlo popularna. Čini se da se ipak ne možemo odreći udobnosti koju smo prigrlili 2020.

Nešto od tog sportskog stila biće prisutno i u poslovnim kombinacijama. Spoji nespojivog značiće kombinacije formalnih poslovnih i "casual" komada.

Spoj nespojivog ne odnosi se samo na "street style" već i na saradnju velikih brendova. Nakon Gucciage i Fendacea samo je pitanje šta nosi sljedeća godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.