NavMenu

U NTO zadovoljni najavama za praznike - Dobra popunjenost smještajnih kapaciteta, najviše gostiju očekuje se iz regiona

Izvor: Dnevne.me Petak, 24.12.2021. 11:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)Ilustracija
Prema podacima lokalnih turističkih organizacija smještajni kapaciteti u zimskim centrima biće skoro pa popunjeni za novogodišnje i božićne praznike, kao i tokom prve polovine januara, kazala je portalu Dnevne direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković Marković.

On je istakla da su izuzetno zadovoljni najavama.

- Hotelsko turistička privreda iz primorskih opština bilježi dobar buking tokom prazničnih dana. Hotelijeri su pripremili atraktivne paket aranžmane sa pristupačnim cijenama, pa je to, dodatno privuklo turiste da se odluče da novogodišnje i božićne praznike provedu u Crnoj Gori - kaže ona.

Na pitanje iz kojih zemalja će ove zime biti najviše gostiju, Tripković Marković odgovara:

- Kada je riječ o strukturi turista, pored domaćih gostiju, najviše gostiju se očekuje iz zemalja regiona, na prvom mjestu Srbije, Albanije i BIH, ali očekujemo i određen broj gostiju sa onih tržišta sa kojima imamo avio linije tokom zimskih mjeseci, poput tržišta Turske, Ukrajine i Slovenije".

Odlična popunjenost hotela i privatnog smještaja

Tripković Marković je podsjetila da je prethodnog vikenda i zvanično otvorena ski sezona u Crnoj Gori.

Kako je istakla, prema podacima lokalnih turističkih organizacija Žabljaka i Kolašina, zabilježen je rast turističkog prometa od preko 70 odsto.

- Na nivou cijele Crne Gore, u odnosu na 2019. prema podacima lokalnih turističkih organizacija, popunjenost u hotelima bila je 96%, odnosno 90% kada je u pitanju privatni smještaj - kaže ona za Dnevne.

- Očekujemo da će hotelsko turistička privreda generisati turistički promet - dodaje.

Tripković Marković za Dnevne kaže da je jako važno da turisti budu bezbjedni u našoj zemlji i da je neophodo poštovati epidemiološke mjere.


Ona napominje da su prioriteti kojima se rukovodi savremeni turista prilikom odabira destinacije za odmor- zdravstvena sigurnost i bezbjednost.

- Kao destinaciji koja je nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels, važno nam je da turisti omogućimo da bezbrižno uživaju u svom odmoru - kaže ona.

Ističe i da će se u ski-centrima, hotelima, privatnom smještaju i drugim ugostiteljskim objektima, kao i do sada, primjenjivati niz zdravstvenih protokola i mjera.

- U cilju zaštite javnog zdravlja, donijete su odluke da se ove godine ne dozvoli organizacija novogodišnjih praznika na trgovima. Sa druge strane dozvoljena je organizacija dočeka u zatvorenom, uz posjedovanje COVID potvrde, te očekujemo da će hotelsko turistička privreda ove zime generisati turistički promet - zaključuje ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.