NavMenu

Na sjeveru i primorju realizuje se 16 projekata u vrijednosti od 472 mil EUR - Planirano više od 2.800 smještajnih jedinica i otvaranje preko 2.000 radnih mjesta

Izvor: eKapija Petak, 17.12.2021. 08:55
Komentari
Podeli
Boka Place - jedan od projekata sa liste (Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen/Dokumentacija)Boka Place - jedan od projekata sa liste
Lista razvojnih projekata u oblasti turizma trenutno sadrži 16 projekata, a radi se o ukupnim ulaganjima u visini od 472 mil EUR, kapaciteta više od 2.800 smještajnih jedinica, sa mogućnošću za otvaranje 2.150 novih radnih mjesta.

Kako se navodi u informaciji o aktivnostima realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore za treći kvartal 2021, poslednji projekat koji je uvršten na listu jeste izgradnja hotela Liko Soho u Baru, a predlog za kandidovanje Vlada je usvojila u oktobru ove godine.

Iz Vlade ističu da se, od ukupno 16 projekata, čak 11 realizuje u sjevernoj regiji - tri na Žabljaku, sedam u Kolašinu i jedan u Mojkovcu.

- Vrijednost tih investicija projektovana je na 162 mil EUR, a planirano je da će njihovim stavljanjem u funkciju, ukupnih kapaciteta 1.406 smještajnih jedinica, biti stvorene pretpostavke za otvaranje više od 1.100 novih radnih mjesta - navodi se u informaciji.

Preostalih pet projekata realizuju se na jugu, i to po jedan u Miločeru, Tivtu, Čanju, Budvi i Baru. Vrijednost ulaganja u ove projekte iznpsi 310 mil EUR, kapacitet je 1.394 smještajnih jedinica, a planirano je otvaranje nešto više od 1050 radnih mjesta, stoji u dokumentu.

- Od oktobra ove godine resorno Ministarstvo sprovodi proširenu metodologiju praćenja razvojnih projekata iz oblasti turizma, kojom su, pored izvještaja nezavisnog kontrolora, uvodena i dva nova postupka: izvještaj o stanju radova na projektu i izlazak na teren, saradnja sa lokalnom samoupravom i praćenje razvoja komunalne infrastrukture - objašnjeno je iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.