NavMenu

NTO očekuje povratak francuskih turista u 2022. godini

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 13.12.2021. 14:34
Komentari
Podeli
NTO organizovala B2B radionice (Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)NTO organizovala B2B radionice
Turoperatori iz Francuske koji su boravili u studijeskoj posjeti Crnoj Gori pokazali su značajno interesovanje da uvrste našu zemlju u svoje programe putovanja za 2022. godinu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacija.

Francuskim turoperatorima Marco Vaso, KUONI FRANCE, FRAM, Voyage Prive i Directours predstavljena je aktuelna ponuda destinacije s akcentom na segment luksuznog turizma. Posjetili su Budvu, Tivat, Herceg Novi, Žabljak, Kolašin i Cetinje gdje su se pored obilaska turističkih lokaliteta upoznali sa hotelskim kapacitetima ovih opština. Tom prilikom im je predstavljena ponuda One&Only Portonovi rizorta, turističkog naselja Luštica Bay, hotela Lazure Marina & Hotel, Chedi, Bianca Resort & Spa i Blue Kotor Bay.

- Nacionalna turistička organizacija organizovala je u Budvi poslovnu B2B radionicu za turoperatore iz Francuske i turističku privredu Crne Gore. Radionici je prisustvovalo preko šezdeset predstavnika turističke privrede Crne Gore, od čega trideset šest hotela i dvadeset pet agencija, kao i predstavnici Lokalne turističke organizacije Bar i nacionalne avio kompanije Air Montenegro - navodi se u saopštenju.

Predstavnica agencije Moonlight, koja prati ovu studijsku grupu, Marieliene Sauron istakla im je da im je veoma drago što su u Crnoj Gori, i to po prvi put.

- Oduševljeni smo ljepotom vaše zemlje. Uprkos lošem vremenu koje nas je dočekalo, zaista smo impresionirani i drago nam je da smo imali priliku da vidimo sve dragulje vaše zemlje. Naša ideja je da napravimo od Crne Gore novu destinaciju koja će biti proširena i poznata po Francuskoj, budući da se kod nas i ne zna tako puno za Crnu Goru. Naša glavna misija je da dovedemo što više Francuza kod vas - kazala je Sauron.

Sebastian Marzano iz turoperatora Directours koji je specijalizovan za luksuzni turizam naglasio je da mu je drago što će imati priliku da podijeli svoje predivne utiske sa budućim gostima iz Francuske.

- Moram da naglasim da sam po prvi put u Crnoj Gori i zaista uživamo. Juče smo imali snijeg, tačno je da nas lijepo vrijeme ne prati tokom našeg putovanja, ali na tako kratkim destinacijama promijenili smo puno klima. Utisci su predivni, kao i vaša zemlja, a u vrijeme kovid situacije kakva je sada, mislim da je jako bitno da ne idemo na predaleke destinacije. Za Francuze će biti izuzetno dobro i privlačno da otkriju nove destinacije koje nisu tako daleke - istakao je Marzano.

Predstavnik turoperatora KUONI FRANCE, Rodolphe Martin, takođe prvi put boravi u Crnoj Gori.

- Po prvi put sam u Crnoj Gori, i zaista sam oduševljen, naročito obalom. Ovo mi daje jaku želju da sve što sam vidio, podijelim svojim budućim klijentima u Francuskoj. Više sam nego iznenađen ljepotom vaše zemlje i moj glavni cilj jeste da razvijem ovo tržište za 2022. godinu, na način što ću u svaki program integrisati grad Kotor. Pored Kotora, želim da razvijem i zimski turizam, tačnije da se okrenem i prema sjeveru, ali i jugu. Za mene je ovo veliko iznenađenje i siguran sam da ću naći tržište za vašu destinaciju - kazao je je Martin.

Predstavnik hotela Budva, Mića Ivanović, istakao je da ovakvi sastanci značajno doprinose afirmaciji turizma.

- Drago mi je što vidim veliki odziv turističke privrede. Imamo pet turoperatora iz Francuske, interesovanje je veliko što znači da će i sledeća godina donijeti veliko interesovanje za našu zemlju. Nadamo se da će se situacija sa koronom popraviti, da će krenuti letovi, te da ćemo imati neku stabilniju situaciju za dalje - kazao je on.

Đorđe Brajović iz turističke agencije Marco Polo mišljenja je da je inicijativa NTO za organizaciju ovakvih događaja jako dobra i korisna.

- Prije svega, smanjuje troškove odlazaka na sajmove nama turoperatorima iz Crne Gore, a sa druge strane, turoperatorima iz inostranstva koji dođu da posjete Crnu Goru, pruža mogućnost da našu zemlju dobro upoznaju, te da na B2B sastancima stvorimo nove kontakte, kako bi i narednih godina realizovali saradnju. Podržavam ovakvu vrstu organizacije i nadam se da će se i u budućnosti ovako nešto organizovati - istakao je Brajović.

Suvlasnica turističke agencije RAMS iz Bijelog Polja, Sabina Ramović kazala je da im poslovna B2B radionica pomaže da uspostave kontakte, naročito u ovom periodu kada su učešća na sajmovima ograničena.

- Nadam se da su turoperatori koji su posjetili određene regione i predjele u Crnoj Gori, u okviru ove studijske posjete, uspostavili kontakte sa turoperatorima koji su prisustvovali radionici, i da će to uroditi plodom, kao i da će se u narednom periodu povećati broj dolazaka iz Francuske - istakla je Ramović.

Studijska posjeta turoperatora iz Francuske realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Herceg Novog, Tivta, Žabljaka, Kolašina i Cetinja, kao i hotela Bianca Resort & Spa i Lazure Marina & Hotel.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.