NavMenu

Novosađani će se voziti u električnim autobusima - Potpisan ugovor o kreditu vrijednom 8 mil EU

Izvor: eKapija Utorak, 07.12.2021. 16:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor o kreditu u cilјu realizacije Projekta nabavke do deset niskopodnih električnih autobusa sa povezanom infrastrukturom za punjenje potpisali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i regionalni direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Mateo Kolanđeli.

Projekat se odvija pod okrilјem Programa Zeleni gradovi EBRD.

- Uvođenje autobusa na električni pogon u dio javnog prevoza putnika je od velikog značaja za Novi Sad. JGSP Novi Sad je raspisalo tender za kupovinu prvih 10 električnih autobusa i kupovinu prateće infrastrukture 4. novembra, rok za podnošenje ponuda je 4. januar 2022. godine, dok je rok za isporuku 13 mjeseci. EBRD će finansirati ovu kupovinu sa kreditom od 8 mil EUR na period od osam godina, odnosno uz dve godine grejs perioda i šest godina otplate, sa kamatnom stopom od 1,1 % - rekao je Vučević, navedeno je na sajtu Grada.

Regionalni direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Mateo Kolangeli istakao je da je zajednički cilј očuvanje životne sredine i stvaranje uslova za kvalitetniji život lјudi u gradovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.