NavMenu

Strani investitori u Crnoj Gori doprinijeli oporavku ekonomije

Izvor: Mina Utorak, 07.12.2021. 08:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / nattanan23)Ilustracija
Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio je oporavku ekonomije, tako što je nastavio svoja ulaganja i pružao Vladi svoje znanje i iskustvo, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

SSICG je objavio šesto izdanje Vodiča o Savjetu stranih investitora, na crnogorskom i engleskom jeziku, u saradnji sa regionalnim izdavačem Alliance International Media (AIM).

Iz SSICG su kazali da u publikaciji članovi Savjeta stranih investitora ocjenjuju poslovno okruženje i investicioni ambijent u državi i ukazuju na područja na kojima treba intenzivnije raditi.

Navodi se da su pored članova Savjeta, opažanja i planove predstavili i Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

U saopštenju se dodaje da su učestvovali i šef kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Christopher Sheldon, šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remon Zakaria i guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić.

Krivokapić je rekao da je SSICG postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio oporavku ekonomije tako što je nastavio svoja ulaganja i pružao Vladi svoje znanje i iskustvo.

- Ova vlada njeguje dijalog i spremna je da sasluša prijedloge koji će dovesti do napretka naše ekonomije i društva. Vlada u Savjetu stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) zasigurno ima sagovornika posvećenog utiranju održivog puta ka rastu - istakao je Krivokapić.

Predsjednik SSICG, Christoph Schoen, istakao je da je Vlada u saradnji sa Centralnom bankom Crne Gore preduzela odgovarajuće i blagovremene mjere za podršku poslovnoj zajednici i privatnim licima u cilju ublažavanja uticaja krize.

- Iz ove perspektive mislim da je pošteno reći da se krizom veoma dobro upravljalo sa strane Vlade i Centralne banke Crne Gore - rekao je Schoen.

Prema njegovim riječima, inovacije i digitalizacija u svim oblastima su ključne komponente ekonomskog razvoja.

- Svi naši članovi imaju lidere i stručnjake koji mogu pomoći, prije svega, državnoj upravi - istakao je Schoen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.