NavMenu

Nastavlja se gradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici - Potpisan ugovor vrijedan skoro 15 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2021. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/lakofilms)
Austrijska kompanija Strabag nastaviće izgradnju Eko-zgrade u Podgorici. Kompanija je posao dobila na tenderu koji je raspsala Uprava javnih radova, vrijednost ponude je 15 mil EUR, a rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Kakoje soapšteno iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ugovor o realizaciji projekta potpisali su predstavnici kompanije Strabag i Urave javnih radova.

Iz ovog reosora saopštili su da će Uprava javnih radova u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstvom ekološke tranzicije Republike Italije i PROCON-om, nastaviti radove na izgradnji druge faze Eko-zgrade u Podgorici, koja se nalazi na Cetinjskom putu, u blizini Rektorata.

- Drago mi je što, nakon pauze, danas nastavljamo rad na izgradnji Eko-efikasne zgrade u Podgorici, koja predstavlja opipljiv dokaz naše posvećenosti očuvanju životne sredine i izgradnji objekata koji su energetski efikasni. Očekujem da radovi budu završeni u planiranom roku - poručio je ministar ekologije Ratko Mitrović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

Kako je dodao, ovo je samo početak realizacije velikih, kapitalnih projekata koji nas očekuju, jer je u planu izgradnja dvije klinke-za infektivne i mentalne bolesti, gradska bolnica, škole, vrtići.

- Ovu kalendarsku godinu završavamo još jednim značajnim dogovorom o izgradnji eko zgrade koja bi trebalo da bude putokaz i primjer svake buduće gradnje u Crnoj Gori. Već od sljedeće godine nas očekuje preko 100 projekata i Crna Gora će biti jedno veliko gradilište. Gradimo Crnu Goru za buduće generacije - poručio je direktor Uprave javnih radova Boro Lučić.

Eko-efikasna zgrada biće sjedište Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Jedinice za ekologiju Univerziteta Crne Gore.

Projekat izgradnje Eko-efikasne zgrade finansira se iz crnogorsko–italijanskog finansijskog instrumenta za zaštitu životne sredine (EMIF - Environment Montenegrin–Italian Facility), uspostavljenog sa ciljem promocije ekoloških vrijednosti i politika kroz bilateralnu saradnju dvije zemlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.