Izvor: Mina | Četvrtak, 02.12.2021.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MKI pokreće veliki broj projekata u oblasti saobraćaja i energetike - Evo koje su sve investicije planirane do 2024. godine

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)
Ministarstvo kapitalnih investicija do 2024. godine planira realizaciju velikog broja projekata iz oblasti željezničkog i pomorskog saobraćaja, državnih puteva, energetike i istraživanja i proizvodnje ugljovodonika u crnogorskom podmorju, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić.

On je u Skupštini, odgovarajući na pitanje predsjednika Kluba poslanika Crno na bjelo, Miloša Konatara, kazao da, što se tiče radova u resoru koji vodi, dolazi vrijeme da punom parom rade naredne godine.

- Vjerujem da ćemo dobar dio predviđenih programa i projekata, ako ne sve, realizovati. Cilj nam je da Crnu Goru pretvorimo u gradilšte, jer bez dobre putne i saobraćajne infrstrukture i razvoja energetike, Crna Gora ne može da ide naprijed. To je preduslov za razvoj kompletne ekonomije - rekao je Bojanić.

Konatar je pitao koje su kapitalne investicije planirane u saobraćaju i energetici do 2024. godine.

Bojanić je saopštio da se, kada je u pitanju željeznički saobraćaj, projekti odnose na Željezničku infrastrukturu, Održavanje željezničklh voznih sredstava i Željeznički prevoz.

- Kada je u pitanju Željeznička infrastruktura tu imamo nabavku mehanizacije za održavanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture, i opreme za pomoćni voz. Finansijska sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) iznose 11 mil EUR, a period realizacije od ove do 2024. godine - precizirao je Bojanić.

On je rekao da je u toku realizacija sanacije iz prvog aranžmana iz fonda za Zapadni Balkan i to za 13 mostova i osam tunela na pruzi Vrbnica - Bar, vrijednosti 17,8 mil EUR. Radovi će biti završeni do kraja naredne godine.

- Tu je i generalni remont 20 kilometara pruge, na dionici pruge Lutovo-Bioče, sanacija 13 mostova i osam tuneia. Kreditor je Evropska investiciona banka (EIB), a vrijednost radova 61 mil EUR - naveo je Bojanić.

Kada je u pitanju Održavanje željezničklh voznih sredstava, planirano je opremanje i modernizacija depoa i radionica za održavanje voznih sredstava. Kreditor je EIB, a vrijednost je 6 mil EUR.

Kod Željezničkog prevoza planirana je nabavka tri elektromotorna voza, koja bi se koristila za potrebe lokalnog saobraćaja Željezničkog prevoza. Kreditor je EBRD, a finansijska sredstva su u iznosu 14 mil EUR.

- Takođe, u cilju izvršenja generalnih remonta postojećih vozova odobriće se 2 mil EUR, a kreditor je Eurofima, specijalizovana finansijska institucija za kreditiranje nabavke i popravke voznih sredstava - objasnio je Bojanić.

Kada su u pitanju državni putevi, on je detaljno pobrojao započete planirane projekte.

- Bitno je istaći da opredijeljenje Ministarstva ostaje nastavak realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, prioritetno na potezu od Mateševa do Andrijevice i dalje prema granici sa Srbijom, za koji se očekuje da će se u drugoj polovini naredne godine stvoriti uslovi za opredijeljenje oko modaliteta realizacije, dok se istovremeno nastavljaju aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije za obilaznicu oko Budva, kao dijela Plavog autoputa - naveo je Bojanić.

U dijelu pomorskog saobraćaja kroz tematski projekat ALMONIT MTC planirana je izgradnja prve faze luke Virpazar.

U sektoru energetike, Bojanić je pobrojao najznačajnije projekte, između ostalih, ekološku rekonstrukciju Termoelektrane (TE) Pljevlja, projekat vjetroelektrana (VE) Gvozd u Nikšiću i Brajići u opštinama Budva i Bar, solarne elektrane (SE) Briska Gora i Velje Brdo, projekte Solari 3000+ i 500+, kao i nastavak na Solari 10.000+.

Poslanica DPS-a, Jovanka Laličić, pitala je kada će početi radovi na izgradnji saobraćajnice od Jaza do Tivta.

Bojanić je odgovorio da je rekonstrukcija dionice aerodrom Tivat - Jaz, u dužini od 16 kilometara sa izgradnjom bulevara sa četiri saobraćajne trake, projekat čija je reaiizacija planirana kroz program rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori.

- Vrijednost radova je 35,2 mil EUR bez PDV-a. Ugovor za stručni nadzor zaključen je sa italijanskom kompanijom JV IRD Engineering S.r.l. &PPG - rekao je Bojanić.

On je kazao da je u toku procedura pripreme dokumentacije, neophodne za zakijučivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova, a da je planirani početak radova prvi kvartal naredne godine.

- Planirani rok za završetak radova iznosi 730 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao - dodao je Bojanić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE