NavMenu

Višemilionski projekti za razvoj Luštice - Početkom 2022. i tender za izgradnju vodovodne mreže, vrijednost oko 9 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2021. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Izgradnja glavnog puta na Luštici je od izuzetnog značaja za unapređenje kvaliteta života, dalji razvoj ovog dijela hercegnovske opštine i izgradnju budućeg kompleksa Montrose, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi. Još jedan važan projekat je izgradnja vodovodne mreže na ovom poluostrvu, a raspisivanje tendera vrijednog oko 9 mil EUR očekuje se početkom naredne godine.

Kako je navedeno, riječ je o putnom pravcu ukupne dužine 7,7 kilometara, od postojećeg puta Rose-Krašići do postojećeg puta Babunci-Krašići, a Uprava javnih radova nedavno je raspisala tender čija je procijenjena vrijednost blizu 11,5 mil EUR.

Izradu projektne dokumentacije vrijedne oko 100.000 EUR finansirala je Opština Herceg Novi, projektant je preduzeće Profil-ing Bar, a revident Projectman Podgorica.

Projekat će, prema tehničkoj specifikaciji, podrazumijevati pripremne radove, izgradnju puta sa trotoarima, sistem odvodnjavanja, zaštitu kosina mrežama, priključke, elektro-energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu, vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, uređenje zelenih površina.

Opština Herceg Novi je završila i projektnu dokumentaciju za izgradnju vodovodne mreže na Luštici, za šta je izdvojeno oko 100.000 EUR.

- Očekuje se da početkom 2022. godine bude raspisan tender za realizaciju ovog značajnog projekta čija je procijenjena vrijednost oko 9 mil EUR. Na ovaj način će prvi put biti riješeno kompletno snabdijevanje vodom za sve stanovnike Luštice - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.