NavMenu

Prosječna plata u oktobru 534 EUR, za 1,7% veća nego lane

Izvor: eKapija Utorak, 30.11.2021. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Prosječna zarada bez poreza i dooprinusa u oktobru je u Crnoj Gori iznosila 534 EUR i u odnosu na isti mjesec prošle godine veća je za 1,7%, pokazuju podaci Monstata. U odnosu na septembar ove godine, prosječna neto zarada zabilježila je rast od 0,2%.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 798 EUR.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru 2021. godine u odnosu na septembar 2021. godine zabilježile rast od 0,7% proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,5% - saopšteno je iz Monstata.

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru je u odnosu na prethodni mjesec zabilježen u sektorima usluga smještaja i ishrane 1,9%, finansijske djelatnosti i osiguranje 1,6%, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,4%, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,5%, trgovina na veliko i malo 0,5% i informisanje i komunikacije 0,1%.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,2%, građevinarstvo 2,1%, poslovanje sa nekretninama 2%, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,8%, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,7%, umjetnost zabava i rekreacija 1,6%, ostale uslužne djelatnosti 1,1%, prerađivačka industrija 0,8%, obrazovanje 0,4%, saobraćaj i skladištenje 0,4%, Državna uprava (0,3%), zdravstvena i socijalna zaštita 0,2% i vađenje ruda i kamena 0,1%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.