Izvor: eKapija | Utorak, 30.11.2021.| 13:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće realizacija projekta jezerskog povezivanja sa Albanijom - Raspisan tender za izgradnju luke u Virpazaru

(Foto: Youtube/screenshot)
Kancelarija za evropske integracije i Uprava javnih radova Crne Gore raspisale su javni poziv za izbor izvođača radova za prvu fazu izgradnje luke u Virpazaru. Kako je ranije saopšteno, vrijednost radova procijenjena je na 3,7 mil EUR.

Ova investicija sprovodi se u okviru ALMONIT-MTC projekta, a uz finansijsku podršku Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 1. februar 2022. godine do 15 časova. Njihovo javno otvaranje održače se 7. februara u 11 sati.

Kako je navedeno u dokumentaciji, u okviru luke planirana je gradnja keja, potpornih zidova, uređenje luke, izgradnja turističkih objekata, pratećih instalacija (visokonaponske elektro instalacije, niskonaponske elektro instalacije, mašinske instalacije, hidrotehničke instalacije), puteva, saobraćajne signalizacije i opreme.

Glavni projekat Luke Virpazar sastoji se od četiri cjeline - struktura luke, potporni zidovi i uređenje, čelični most za inastalacije i arhitektonski objekat (turistički i tehnički objekat).

U okviru pristaništa planirano je i postavljanje ponotona, a dizajnirane su i stepenice za pristup pontonima kada je visina jezera manja od maksimalne. Predviđeno je postavljanje pet vrsta pontona.

Pontoni TIP 1 predviđeni su za pješački pristup i privez brodova, a njihova širina je 2,35 i dužine 12 m.

Pontoni TIP 2 su pričvršćeni za glavne pontone dužine 12 m i služe za pristup brodovima i za privez brodova.

Pontoni TIP 3, TIP 4 i TIP 5 su projektovani na kraju stepenica kako bi se njima kretali od stepenica do pontona TIP 1 (kao platforma).

Turistički objekat u okviru luke
Turistički objekat u okviru luke (Foto: Uprava javnih radova/Tenderska dokumentacija)
Na ulazu u luku predviđena je plutajuća barijera za sprečavanje izlivanja naftnih derivata iz luke u jezero u slučaju incidenta. Ograda od okruglih profila od nerđajućeg čelika je projektovana oko cele gornje površine zida keja.

U okviru luke planirana je i gradnja turističkog objekta. Koncipiran je kao sklop od dvije funkcionalne cjeline, od kojih se jedna sastoji od kafića sa turističkim pultom, spoljne terase, suvenirnice i radnog prostora, dok drugu čine javni toalet sa tehničkom prostorijom. Između ova dva dela projektovana je natkrivena tampon zona, kao zaštita posetilaca od kiše, sunca i drugih vremenskih uslova. Prostorni objekti su projektovani za smeštaj grupe od oko 65 posetilaca.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, projektant je prilikom izrade idejnog projekta vrijednost radova za izgradnju prve faze Luke Virpazar procijenio na 3,7 mil EUR. To, kako je tada objašnjeno, u odnosu na finansijska sredstva opredijeljena budžetom projekta za izvođenje radova u iznosu od 2,15 EUR predstavlja razliku od 1,55 mil EUR, koja ne može biti finansirana kroz projekat. Vlada je tada zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da Predlogom zakona o budžetu za 2022. godinu planira nedostajuća sredstva za realizaciju ovog projekta.

Inicijativa o uspostavljanju jezerskog saobraćaja i povezivanje Crne Gore i Albanije, podržana od strane Evropske unije kroz projekat ALMONIT- MTC, predviđa izgradnju više pristaništa na obalnom području Skadarskog jezera u Republici Albaniji i izgradnju luke Virpazar u Crnoj Gori.

(Foto: Uprava javnih radova/Tenderska dokumentacija)
Odlukom iz 2004. godine predviđeno je uspostavljanje graničnog prelaza Virpazar za međunarodni jezerski putnički saobraćaj. Oldukom je bilo predviđeno da se izradi projektna dokumentacija, izgradi granični prelaz i stvore uslovi za rad nadležnih službi. Međutim, odluka iz 2004. godine nikada nije u potpunosti implementirana, što je za posljedicu imalo donošenje nove Odluke o objavljivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla (Crna Gora) - Zogaj (Albanija) za međunarodni drumski i jezerski putnički saobraćaj.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je period implementacije ovog projekta 42 mjeseca, a da je rok za završetak jun 2022. godine, što je i krajnji rok za završetak predviđenih radova na izgradnji Luke Virpazar.

Izgradnjom luke u Virpazaru će se omogućiti odgovarajuće pretpostavke za razvoj multimodalnog saobraćaja u unutrašnjim vodama, kao i dalja međunarodna plovidba ka pristaništima i lukama Albanije, objavljeno je ranije u Strategiji razvoja pomorske privrede do 2030. godine.

- Luka Virpazar koja je povezana željezničkom i putnom infrastrukturom i koja povezuje centralni i sjeverni region Crne Gore sa jugom zemlje, predstavljaće ključnu konektivnu tačku između unutrašnjih plovnih puteva u zemlji i međunarodnih plovnih puteva koji će povezivati ovu luku sa zajedničkim graničnim prelazom Ckla i lukom Skadar u republici Albaniji - stoji u Strategiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE