NavMenu

KIF ZB6 pokrenuo digitalnu dobavljačku platformu za povezivanje kompanija

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.11.2021. 12:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)Ilustracija
Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pokrenuo je jedinstvenu digitalnu platformu www.market-access.wb6cif.eu za promociju regiona kao investicione destinacije, zajednički nastup njenih privreda na evropskim i svjetskim tržištima, i povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Jedna od funkcija dobavljačke platforme "Market Access", namijenjene kompanijama zainteresovanim za ulazak u domaće, regionalne i svjetske lance dobavljača je "Supply chain", gdje je trenutno registrovano više od 1.200 firmi aktivnih u regionu Zapadnog Balkana.

- Svakodnevno se broj kompanija na platformi povećava. Strukura korisnika je šarenolika i po sektorima djelatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikro preduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija - izjavila je Milica Brašanac, samostalni savjetnik Privredne komore Srbije, članice regionalnog udruženja privrednih komora - KIF ZB6.

Kako bi podržao saradnju i trgovinu između regionalnih privreda i izvoz šest ekonomija ZB na međunarodna tržišta, KIF je razvio jedinstven digitalni alat "Market Access" bazu podataka koja nudi značajne mogućnosti za unapređenje poslovanja i povezivanje privrednika.

Trenutno je na portalu aktivan modul "Lanci snabdijevanja" (Supply chain), čiji je cilj da poveže kompanije ZB6 zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snabdijevanja sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz regiona Zapadnog Balkana.

- Ova funkcija na portalu pruža početnu podršku preduzećima, omogućava im interakciju u lancu snabdijevanja kompanija ZB sa potencijalnim partnerima iz međunarodnih kompanija i daje privrednicima mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge - izjavila je Brašanac.


Misija KIF-a je umrežavanje poslovne zajednice u regionu uklanjanjem prepreka u ekonomskoj saradnji i unapređenju poslovne i investicione klime na tržištu Zapadnog Balkana, a platforma operativno podržava ova nastojanja, prenosi PKS.

Početkom 2022. godine počeće sa radom i funkcije "Business to business" za zakazivanje B2B poslovnih sastanak među korisnicima, "Event Management" za najave poslovnih događaja i sajmova, i "Supply and demand" modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani domaći i strani privrednici mogu se prijaviti na KIF-ovu platformu www.market-access.wb6cif.eu, koja je kreirana zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije. Registracija i korišćenje portala je besplatno. Nakon što je kompanijski profil kreiran, korisnici mogu pretraživati profile ostalih preduzeća i kontaktirati potencijalne poslovne partnere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.