NavMenu

Kompleks Liko Soho poslovaće pod brendom Radisson Blue - Prvi hotel sa pet zvjezdica u Baru do 2025. godine

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.11.2021. 10:50
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Media Biro/Screenshot)
U Baru bi uskoro trebalo da krene gradnja prvog hotelskog kompleksa sa pet zvjezdica, a otvaranje hotela Radisson Blue 5* očekuje se 2025. Investitor projekta je ukrajinska kompanija Liko Soho Group, a planirano je da u projekat bude uloženo više od 57 mil EUR.

Kako je na konferenciji za novinare rekao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, Crna Gora želi da postiče velike investitore i hotelske brendove da dolaze u zemlju i razvijaju fer biznis, ali i da će insistirati na poštovanju ugovornih obaveza.

- Ideja je da Bar kao destinacija koja nije imala značajne hotelske brendove za tri do četiri godine dobije hotel sa pet zvjezdica, a možda i neke druge sadržaje koji će uticati na obogaćivanje turističke ponude, ali i socijalne kompnente. Stekli su se svi usovi da krene realizacija projekta, a kada je riječ o ovoj investiciji država se obezbijedila, podstičemo ljude da razvijaju fer biznisu u Crnoj Gori, ali i želimo i da se poštuju ugovorne obaveze - rekao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović da je izgradnja ovog hotela i dolazak prestižnog brenda kao što je Radisson još jedna dobra vijest za grad Bar, ali i čitavu Crnu Goru.

- Investitor je od 2019. imao ugovorni odnos u dijelu realizacije projekata. Kompanija Liko Soho Grupa je ovu investiciju kandidovala i za listu prioritetnih projekata u oblasti turizma, kroz program ekonomskog državljanstva i jedini je hotel koji je dao bankarsku garanciju u iznosu od 7,5 mil EUR. Investicija ima svoj dinamički plan i očekujemo da hotel sa pet zvjezdica i 322 smještajne jedinice bude otvoren do 2025. godine - rekao je Milatović.

Kako je istakao, Vlada čini sve napore da Bar, koji možda u prethodnom periodu nije bio prepoznat kao grad sa bogatom turističkom ponudom, pogotovo kada je riječ o hotelima sa pet zvjezdica, u narednom periodu to i postane.

Sa konferencija za novinare (Foto: Gov.me/B. Ćupić)Sa konferencija za novinare
Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić rekao je da je najvažnije za ovaj projekat je to da postoji sigurna garancija od investitora da će projekat biti realizovan.

- Postoji bankarska garancija u iznosu od 7,5 mil EUR, a dobili smo i garanciju da će u narednih pet godina u projekat biti uloženo više od 57 mil EUR. Po dinamici je u prvoj godini planirano ulaganje 10 mil EUR i znamo da je investitor već obezbijedio sredstva. Plan je ambiciozan, ali vjerujemo da će moći da se ispuni i da će Bar sa ovim projektom dobiti dodatnu vrijednost koju do sada nije imao - rekao je Spajić.

Predsjednik Liko Soho Group Igor Lisov rekao je da su dosta odmakli u realizaciji projekta, završeno je projektovanje, a državi je dostavljena garancija i sva potrebna dokumentacija.

- Imamo ozbiljne namjere kada je riječ o razvijanju biznisa u Crnoj Gori. U sledećoj fazi planrana je gradnja hotelskog kompleksa 5* sa kompletnom infrastrukturom koji će imati 322 smještajne jedinice. Od mnogih brendova sa kojima smo pregovorali odlučili smo se da poslujemo sa Radisson grupom kako kompanijom koja ima ogromno iskustvo - rekao je Lisov.

Prema njegovim riječima, radiće na tome da popularizuju Crni Goru kao jednu od najboljih turističkih destinacija.

- Planiramo da gradimo i dodatnu infrastrukturu oko samog kompleksa. Ovakve investicije mogu donijeti značajnu finansijsku korist Crnoj Gori. Želim da kažem da ćemo redovno davati informacije o svakoj fazi projekta i nadam se da se sledeći put vidimo na gradilištu u poodmakloj fazi. Imamo ozbiljne namjere da nastavimo da radimo i predložićemo nove projekte u Crnoj Gori - zaključio je Lisov.

(Foto: YouTube/Media Biro/Screenshot)
Crna Gora je predivna zemlja čija će turistička infrastruktura biti dodatno poboljšana, poručio je na konferenciji Dejvid Dženkins, predsjednik Radisson Hotel Groupt.

- Već dugo smo zainteresovani za ulazak na crnogorsko tržište, ali tražili smo pravi projekat i dobrog investitora. Naša grupacija već je prisutna na Balkanu kroz projekte u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji... Vjerujemo u potencijale u Crnoj Gori za razvoj naših brendova, a kao jedan od vodećih hotelskih brendova vjerujem da ćemu u Crnu Goru dovesti više turista, otvoriti nova radna mjesta i stvoriti nove prilike za razvoj talenata u hotelskoj industriji - rekao je Dženkins.

Kako je istakao, kompanija neće biti usmjerena samo na ljetnji i plažni turizam, već će gostima nuditi cjelogodišnju ponudu kroz razvoj konferencijskog turizma, uz ponudu dobrih restorana, velnse i spa segmenta, kao i drugih sadržaja karakteristične za komplekse sa pet zvjezdica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.