NavMenu

Direktne investicije grada Istočno Sarajevo naziv je novog javnog preduzeća - Kupuje 51% akcija Mofasa

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.11.2021. 08:51
Komentari
Podeli
(Foto: archerix/shutterstock.com)
Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je u četvrtak, 25. novembra, odluku o formiranju Javnog preduzeća Direktne investicije grada Istočno Sarajevo- DIGIS, koje će kupiti 51% udjela preduzeća Mofas.

Preduzeće je registrovano za više djelatnosti u oblastima proizvodnje, prerade i trgovine, saopšteno je na sajtu grada.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da će novoosnovano preduzeće preuzeti vlasnički udio od 51% u preduzeću Mofas, kako bi se pomoglo da ovo preduzeće ne ode u stečaj, jer, kako je istakao, naležni sudija bi trebalo da 30. novembra odlučuje o pokretanju stečajnog postupka u tom preduzeću.

Ćosić je pojasnio da je Vlada Republike Srpske doznačila 2 mil КM za kupovinu većinskog udjela u preduzeću Mofas, što bi trebalo da sačuva 60 radnih mjesta i veoma vrijednu imovinu u centru grada.

- Preduzeće Famos, a potom i Mofas, godinama unazad ima probleme u poslovanju. Iako su Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka, koja je davala kredite, pomagale tom preduzeću, stanje se nije moglo značajno popraviti. Sada smo došli u situaciju da su većinski vlasnici podnijeli zahtjev za stečaj. Кada smo iscrpili sve mogućnosti u pregovorima sa Vladom Republike Srpske, zatražili smo novac da otkupimo većinski udio u ovom preduzeću. Iz Vlade Republike Srpske nam je rečeno da ćemo dobiti novac za osnivanje novog preduzeća i da treba da preuzmemo odgovornost za njegovo poslovanje - naveo je Ćosić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.