NavMenu

Kovid potvrda uslov za ulazak u vjerske objekte, bioskope, teretane...

Izvor: eKapija Petak, 26.11.2021. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Wilfried Pohnke)Ilustracija
Uvođenje Nacionalne digitalne covid potvrde u javnoj upravi odlaže se do definitivnog izjašnjenja Ministarstva pravde o pravnom osnovu ovakve eventualne odluke, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za medije povodom epidemiološke situacije u zemlji.

Kako je rekla, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje će provjeriti kapacitete testiranja na korona virus u privatnim i državnim laboratorijama jer se razmatra mogućnost da se testiranje, osim za simptomatske slučajeve, u državnim ustanovama naplaćuje.

- Nacionalne digitalne COVID potvrde biće validne šest mjeseci nakon druge doze odnosno od obolijevanja, zbog čega se građani ohrabruju da dobiju svoju treću doze vakcine - rekla je Borovinić Bojović.

Kako je istakla, osim za ulazak u Crnu Goru, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svim kulturološkim i sportskim događajima kako na otvorenom i zatvorenom prostoru, nacionalna digitalna covid potvrda, je uslov i za ulazak i u igraonice, vjerske objekte, teretane, bioskope, pozorišta, koncertne hale.

Iz Ministarstva zdravlja podsjećaju da je zabrana novogodišnjih koncerata, donešena ranije.

- Međutim, za dane dočeka Nove godine, 31. decembra i 1. januara, kao i tokom božićnih praznika 24. i 25. decembra, kao i tokom 6. i 7. januara, ne važi vremensko ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći - rekla je ministarka zdravlja.

Biće, kako je dodala, dozvoljen je rad muzičkih izvođača i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata i spolja.

- Za nastupe u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, svi prisutni - izvođači, zaposleni i gosti - moraju imati Nacionalnu digitalnu covid potvrdu - rekla je Borovinić Bojović.

Govoreći o tome zašto se kasni s implementacijom kovid potvrde i usaglašavanja s Evropskom unijom (EU), ministarka je rekla da je, što se tiče Crna Gore, završeno sve što je bilo potrebno, a da sada sve zavisi od UNDP-a i konekcije s EU.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.