NavMenu

Krivokapić: Predloženi budžet razvojni za sjever, želimo da zaustavimo odliv stanovništva iz čitave Crne Gore

Izvor: eKapija Petak, 26.11.2021. 08:54
Komentari
Podeli
Zdravko Krivokapić (Foto: Gov.me/B. Ćupić)Zdravko Krivokapić
Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da je predloženi budžet razvojni za sjever i da to govore činjenice.

- Prva činjenica je da je u odnosu na prethodnu godinu on veći za 44,24 mil EUR odnosno 137,84%. Takođe, važno je istaći da izdvajanje na nivou navedene regije iznosi 475,42 eura po stanovniku. Najveći iznos sredstava opredijeljen za sjevernu regiju odnosi se na opštinu Pljevlja i to iznos od 16,93 mil EUR, Kolašin 16,37 miliona, Bijelo Polje 10,92 miliona, Rožaje 10,36 i Mojkovac 9,22 mil EUR. To su nesporne činjenice - istakao je premijer Krivokapić na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje poslanika Ervina Ibrahimovića iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke.

Premijer je naglasio da postoje novi projekti, kao i projekti koji su nastavak prethodnih.

- Iako postoje projekti koji su bili vrlo sporni, ne zbog toga što smo mi imali bilo kakav odnos prema tome ko živi na tom prostoru koje je je vjere ili nacije, nego zato što nije bilo predloga projekata iz tih opština. Ja sam molio već od maja mjeseca lokalne zajednice da blagovremeno dostave projekte za realizaciju. Određene opštine nisu reagovale blagovremeno. Ako je kriva Vlada za to, onda prihvatam krivicu. Naša pomisao bila je da zaustavimo odliv stanovništva iz čitave Crne Gore, a prevashodno da ta ekonomska diskriminacija ne bude razlog njihovog odlaska. I zato će se prve investicije koje budu realizovane odnositi na sjever i sigurno je da postoje investitori koji će doći, jer bogatstvo sjevera je nešto što nije iskorišćeno kao resurs. Nadam se da će u sljedećem vremenskom periodu to biti bolje - kazao je premijer Krivokapić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.