NavMenu

UPC i Petrol Crna Gora MNE dogovorili jednostavniji model carinjenja

Izvor: eKapija Utorak, 23.11.2021. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Petrol Crna Gora MNE je od svog osnivanja na takozvanoj bijeloj listi poreskih obveznika, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina. Kako je navedeno, za period od 2009. do 2021. godine po osnovu plaćenih poreza i akciza država je prihodovala preko 470 mil EUR.

- Pored činjenice da je Petrol Crna Gora pretežno uvoznik, na sastanku je bilo riječi i o njenom društveno odgovornom poslovanju i poštovanju prava zaposlenih shodno granskom kolektivnom ugovoru za energetiku - navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, v.d. Uprave prihoda i carina Milena Petričević sa saradnicima sastala se sa rukovodstvom kompanije Petrol Crna Gora.

Izvršni direktor kompanije Tadej Zorjan ukazao je problem čekanja cistijerni, posebno u ljetnjim mjesecima zbog frekvencija tokom turističke sezone. To, kako je rekao, za posljedicu ima smanjeni, odnosno usporeni protok akcizne robe. Naglasio je da problem datira još od 2013. godine i da su na više adresa tražili adekvatno rješenje kako bi postigli tempo ubrzanog carinskog postupka i ostvarili brži promet roba i usluga.

Konstruktivnim predlozima menadžment Uprave prihoda i carina Crne Gore i razmjenom raspoloživih podataka na sastanku došlo je do modela pojednostavljenja carinskog postupka koji je prihvatljiv.

Naglašeno je da je Uprava prihoda i carina Crne Gore otvorena za sva pitanja i sugestije u cilju podizanja usluga na viši nivo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.