NavMenu

Nova platforma za ubrzanje digitalizacije - Od pouzdanog starta do bezbjednog finiša

Izvor: eKapija Subota, 04.12.2021. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: Mainstream)
Sa četvrtom industrijskom revolucijom, digitalne tehnologije postale su instrument za postizanje, i uvećanje poslovne konkurentnosti. U takvom ambijentu, brzina usvajanja naprednih tehnoloških alata je važnija no ikada. Kako ubrzati primjenu rješenja za digitalizaciju poslovanja i izbjeći kompleksne implementacije, a osigurati vrhunske performanse biznis aplikacija?

Danas skoro da ne postoji kompanija koja ne koristi neki vid digitalnih alata. Podstaknute kovid krizom, čak su i surovo tradicionalne industrije pokazale spremnost da prihvate nove tehnologije kako bi ostale relevantne i konkurentne na tržištu. Ali digitalizacija ima svojih izazova. Dok globalni giganti usmjeravaju kolosalne budžete na IT, male i srednje kompanije uglavnom ne mogu da priušte implementacije kompleksnog softvera. Sve i da cijena nije prepreka, korišćenje i održavanje naprednih tehologija zahtijeva tehnološku infrastrukturu i ekspertizu koja je nedostupna i velikim firmama čija osnovna djelatnost nije IT. Da li ste ikada odustali od nabavke rješenja zato što nije kompatibilno sa vašom postojećom infrastrukturom? Ili ste implementirali poslovnu aplikacije i iskusili probleme u radu, kao što je sporo vrijeme odziva?

Vodeći se potrebama regionalnih biznisa na putu ka digitalizaciji, kompanija Mainstream je kreirala Marketplace, prvi lokalizovani ekosistem biznis aplikacija na cloudu. Zasnovan na principu kokreacije, Marketplace objedinjuje tradicionalne enterprise sisteme i pametna rješenja koja odgovaraju na zahtjeve različitih industrija. Korisnici na jednom mjestu mogu da pronađu isprobane softvere domaćih i internacionalnih proizvođača, i uz njih dobiju kompletnu tehničku podršku. Jednostavnost usvajanja Marketplace rješenja zasniva se na pomoći stručnjaka koji vode klijente kroz cio proces - od izbora softvera preko podizanja infrastrukture do održavanja infrastrukture i aplikacija, kao i na cloud modelu isporuke.


Rješenja za digitalizaciju prodaje, e-commerca, logistike, distribucije

Veliki broj Marketplace rješenja su lokalni proizvodi koji su se pokazali efikasnim u procesima digitalizacije. Ekosistem baziran na partnerstvu stvara vrijednost za sve aktere - proizvođače softvera i korisnike, kojima Marketplace pomaže da osnaže svoje poslovanje uz rješenja kao što su:

Intelisale platforma za B2B i B2C poslovanje

Namijenjena firmama svih veličina, Intelisale omnichannel platforma pruža podršku za terensku i telefonsku prodaju, pametno planiranje ruta, praćenje stanja tržišta i detaljnu analitiku. Među inovacijama koje donose Intelisale rješenja izdvaja se e-commerce i e-procurement rješenje, čija primjena je doživjela ekspanziju za vrijeme pandemije i postala važan stub poslovanja korisnika koji su ga implementirali.


Controlling Tracking Tool za automatizaciju

Koristeći Controlling Tracking Tool kompanije Supply Chain Solutions, organizacije mogu da automatizuju ugovore sa dobavljačima i kupcima, praćenje kupovine i prodaje u odnosu na ugovore, finansijske rezervacije i kreiranje obračuna. Ovaj alat smanjuje troškove realizacije procesa i do 82%, a redukuje i dužinu trajanja rada svih učesnika procesa za 48%.


Opera LD TMS rješenje za upravljanje logističkim procesima

Softverski paket Opera LD TMS je proizvod kompanije Technoline, namijenjen organizacijama koje imaju potrebu za organizacijom prevoza, dostavom robe ili obilaskom objekata na terenu. Rješenje omogućava značajne uštede kroz proračune optimalnog broja potrebnih vozila, rasporeda robe i ruta kretanja vozila.


Brza, bezbjedna i ekonomična digitalizacija na cloudu

Za razliku od tradicionalne infrastrukture, cloud okruženje eliminiše ulaganja u novi hardver za implementaciju softverskih rješenja. Istovremeno, organizacije mogu da ubrzaju digitalizaciju koristeći Mainstream Enterprise Cloud i Managed Hosting platforme, dizajnirane za agilno pokretanje IT infrastrukture i aplikacija. U zavisnosti od svojih potreba i zahtjeva aplikativnog rješenja, korisnici mogu da iskoriste prednosti privatnog clouda, zasnovanog na regionalnoj mreži Tier 3 data centara koji garantuju enteprise-level performans aplikacija, kao i vodećih javnih cloud platformi.

Ono što brine mnoge kompanije jeste bezbjednost - važnih poslovnih i korisničkih podataka. Ovaj strah je opravdan, jer i pored brojnih prednosti digitalizacija otvara prostor za kompromitovanje informacija, pa čak i katastrofične scenarije gdje dolazi do nepovratnog gubitka podataka. Uz usaglašenost sa najstrožim bezbjednim standardima, Mainstream korisnicima Marketplace platforme pruža garanciju da će njhova infrastruktura, aplikacije i podaci biti uvijek dostupni. Za to su zaduženi lokalni eksperti, koji su na raspolaganju 24/7.

Kao lider u pružanju multicloud usluga, Mainstream zajedno sa partnerima pomaže kompanijama da ubrzaju i pojednostave procese digitalizacije, bez obzira na industriju i stepen digitalne zrelosti. Napredna rješenja, pouzdana infrastruktura i lokalna podrška su oslonac na tom putovanju koje je danas, više nego ikada, pitanje opstanka.


Kompletan sadržaj tematskog biltena možete pogledati OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.