NavMenu

I pored pandemije crnogorski građani rado putuju - Rasprodati gotovo svi aranžmani, svi putevi vode u Istanbul

Izvor: Mina Četvrtak, 11.11.2021. 13:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: George Rudy/shutterstock.com)Ilustracija
Turisti ne mogu da ugroze neku destinaciju i Crna Gora treba da dozvoli turistima da dolaze, saopštio je izvrši direktor turističke agencije Galileo, Srđan Kovačević. On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da i pored pandemije postoji veliko interesovanje crnogorskih građana za putovanja, kao i da su skoro rasprodati svi aranžmani koji su u ponudi.

- Ljudi su bili zatvoreni godinu i po, veliko je interesovanje. Sezona je bila ohrabrujuća i imali smo brojna putovanja. Svi putevi trenutno vode ka Istanbulu. Svi avionski aranžmani koje smo realizovali ove jeseni išli su preko Istanbula - kazao je Kovačević, prenosi portal RTCG.

On je dodao da putuju stalni putnici i to uglavnom oni vakcinisani.

- Statistika je pokazala da je u grupama putovalo od 85% vakcinisanih, pa na više. U pojedinim grupama bilo je i do 100% vakcinisanih. Tako da, čini mi se da, sada putuju vakcinisani - naveo je Kovačević.

On je podsjetio da je ljetnja sezona bila bolja od prethodne.

- Imali smo dosta putnika, uglavnom individualnih i putovalo se ka standardnim destinacijama kao što su Egipat, Turska i Grčka - rekao je Kovačević.

Za putovanja tokom novogodišnjih praznika, aranžmani su skoro rasprodati.

- Okolnosti su takve da za novogodišne praznike nemamo neku posebnu ponudu putovanja. Imamo ponudu za zemlje koje nam to dozvoljavaju. Interesovanje je veliko i već sada, mjesec i po pred polazak, imamo skoro rasprodate aranžmane za destinacije koje smo ponudili, a to su zemlje okruženja, Grčka, Mađarska, Hrvatska i Turska - kazao je Kovačević.

Govoreći o poslovanju turističkih agencija tokom pandemije, on je naveo da turizam prvi osjeti sve probleme, kao i da će osjećati i posljedice.

- Situacija je loša, ali se nadamo da će ići ka boljem. Nacionalna avio kompanija je uvijek podrška svakoj turističkoj agenciji u zemlji. Najbolje smo sarađivali sa Montenegro Airlinesom (MA), a planirajmo tako da sarađujemo i sa novom. Potrebno je samo da se okolnosti promijene - poručio je Kovačević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.