NavMenu

Otvorena kompanija Montenegro čips - Početak proizvodnje u prvom pogonu fabrike za preradu krompira u Tuzima očekuje se u martu 2022.

Izvor: eKapija Utorak, 09.11.2021. 09:12
Komentari
Podeli
Pogon fabrike Vipa u Vučitrnu (Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)Pogon fabrike Vipa u Vučitrnu
Fabrika za proizvodnju čipsa u Tuzima počeće sa radom u martu naredne godine, dok će opremanje prvog pogona u hali koja je već završena početi u januaru, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Nakon toga, kako je navedeno, slijedi nastavak realizacije ove investicije i pokretanje ostalih pogona novoosnovane kompanije Montenegro čips.

Iz ovog resora saopšteno je da su se predstavnici ministarstva na čelu sa ministrom Aleksandrom Stijovićem, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, kao i predstavnici kompanije Vipa i Pestova Bedri Kasumi, Valentin Ljunčaj i Edin Mušović u Tuzima sastali sa više od 60 proizvođača krompira iz centralne oblasti Crne Gore.

Tokom susreta sagovornici su analizirali stanje proizvodnje krompira i razgovarali o modelima buduće saradnje i mogućnostima za unapređenje ove oblasti.

Bedri Kasumi, vlasnik fabrike Vipa, izrazio uvjerenje da se u Crnoj Gori, shodno kvalitetu krompira i pogodnim uslovima za proizvodnju, može doći do proizvoda visokog kvaliteta.

- Sa prvim pogonom, koji je samo početak, kompanija je spremna da dočeka narednu sezonu, nakon čega se planira povećanje i proizvodnja domaćeg čipsa od krompira porizvedenog u Crnoj Gori - istakao je Kasumi.

Razgovarano je i o otvorenim pitanjima iz ovog sektora, kao što su rješavanje problema sjemenskog materijala, tipovima i cijenama mineralnih đuriva koja se mogu koristiti, akcizama za gorivo za poljoprivredne proizvođače kao i drugim faktorima koji mogu uticati na proizvodnju.

Ministarstvo, kako je soapšteno, ostaće posvećeno, da svim investitorima, domaćim i stranim stvore uslove i ambijent za sigurna ulaganja.

- Povoljan poslovni ambijent koji kreiramo za investitore pozitivno će uticati i na naše poljoprivrednike koji neće imati problema sa palsmanom svojih proizvoda - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.