NavMenu

Luka Kotor čeka oporavak kruzing industrije - Atratikvnost destinacije osigurana prirodnim ambijentom

Izvor: radiokotor.info Ponedjeljak, 08.11.2021. 15:01
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Polina Rytova/unsplash)Kotor
U aktuelnoj sutuaciji čekanja na oporavak kruzing industrije dobro je da je Kotor uvijek bio atraktivna, željena i dobro prodavana destinacija, ocijenila je Maja Danilović, marketing menadžerka kompanije Luka Kotor.

Za godinu koja slijedi rekla je da predstavlja novi izazov za kruzing industriju koja se sada organizuje na jedan sasvim novi način u okviru procesa koji podrazumijeva da se dolasci brodova i poslovni ambijent planiraju više godina unaprijed.

- To je ono što nam je bilo problematično i u situaciji koronavirusa zato što je ono što je bilo planirano u nekom prethodnom periodu ili rezervisano dvije ili tri godine unaprijed prekinuto, pa su ti zaostali dolasci morali biti nadoknađeni, pa otkazani, pa nakon toga opet vraćeni - kazala je između ostalog Danilović u okviru prezentacije na "Događaju umrežavanja iz oblasti transporta i logistike 4.0 - pametniji, zeleniji i sigurniji pomorski transport" ("Networking event in Transport and Logistics 4.0 - Smarter, Greener and Safer Maritime Transport"), održanom nedavno u hotelu Cattaro u Starom gradu.

Kako je istakla, 2022. "govori" o postojanju visokih očekivanja u odnosu na prethodne dvije godine.

- Ono što nas u ovoj situaciji može afirmisati da uspijemo da povratimo nešto od svog uspjeha od ranije jeste da smo svakako profil destinacije koja je uvijek atraktivna, koja je uvijek željena i uvijek dobro prodavana u kruzing industriji i da ono što je naš uspjeh nije uspjeh Luke Kotor kao kompanije, nego je to destinacija koju imamo iza sebe. To je ljepota koju nam je prirodni ambijent donio, a koju mi kroz naš servis afirmišemo. Čekamo da se kruzing industrija potpuno oporavi pa da onda vidimo kako će se ostatak tog poslovnog angažmana industrije odraziti na našu destinaciju - kazala je Danilović.


Projekat "PORTS 4.0 (Partnership for prOmotion of a maRiTime cross-border Strategy" (ITALME 496) finansiran kroz program Interreg CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020, u okviru kojeg je održan naučni skup u hotelu Cattaro, dio je projektnih aktivnosti koje imaju za cilj kreiranje održivog pomorskog klastera, na nivou programskih zemalja.

Osnovni cilj je promovisanje mogućnosti razvoja zelenije, pametnije i bezbjednije pomorske industrije u skladu sa konceptom 4.0 industrije, potencijalima plavog rasta kroz istraživanje i regionalnu povezanost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.