NavMenu

Telekom Srbija i Vodafone dogovorili strateško partnerstvo za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.11.2021. 12:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: asharkyu/shutterstock.com)Ilustracija
Vodafone, vodeća telekomunikaciona kompanija u Evropi i Africi, i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

- Ovim strateškim partnerstvom, Telekom Srbija imaće mogućnost da primjenjuje sva znanja i iskustva koja su stručnjaci iz Vodafona sticali i nadograđivali godinama na globalnom tržištu. Taj poslovni odnos će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafonovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa. Partnerstvom sa Vodafone Procurement Company (Vodafonovom kompanijom za nabavke), Telekom Srbija imaće pristup kapacitetima za različite nabavke - navodi se u saopštenju kompanije Telekom Srbija.

To, dodaju, znači da ovo partnerstvo obezbjeđuje i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmjeravanje, konsultantske usluge, odnosno savjetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrijednosti.

- Sa oduševljenjem pozdravljamo pristupanje Telekoma Srbija našoj porodici partnerskih tržišta i radujemo se zajedničkom radu u cilju prenošenja našeg znanja i iskustva za potrebe njihovih korisnika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini - rekao je generalni direktor Vodafona za partnerska tržišta, Dijego Masida.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je to regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja.

- Tokom protekle dvije godine, bili smo usredsređeni na transformaciju kompanije, kako bismo mogli da se ravnopravno nosimo sa najrazvijenijim kompanijama u svijetu. Uvjereni smo da će nam saradnja sa Vodafonom, jednim od globalnih lidera u ovoj djelatnosti, obezbijediti pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unapredimo korisničko iskustvo - poručio je Lučić.

Vodafon je najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni provajder IoT usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.