NavMenu

Ukoliko se situcija ne promijeni, od 1. decembra obavezne kovid potvrde

Izvor: eKapija Petak, 05.11.2021. 14:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Wilfried Pohnke)Ilustracija
Nakon posljednje sjednice Savjeta za borbu protiv koronavirusa, Vlada Crne Gore je odlučila da, za sada, propisane epidemiološke mjere ostaju na snazi uz pojačan inspekcijski nadzor. Ukoliko se, međutim, epidemiološka situacija u Crnoj Gori u narednim nedjeljama ne poboljša, Vlada Crne Gore razmotriće uvođenje kovid potvrda od 1. decembra.

Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor Instituta za javno zdravlje, razmotriće se uvođenje Nacionalnih kovid potvrda - dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR koji stariji od 72 sata ili brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati ili dokaza o preležanoj bolesti u posljednjih šest mjeseci, biće uvedene za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjeta, Uprava policije, Vojska....

- Ako se to desi, od 1. decembra će Nacionalna digitalna Covid potvrda biti nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko1.000 m2 u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe... - rekao je Galić.

Prisustvo svadbama će se ograničiti, uz Nacionalnu digitalnu potvrdu, na četiri metra kvadratnih po jednoj osobi, a bez potvrde neće moći da se organizuju ni novogodišnje, kako u unutrašnjostima ugostiteljskih objekata, tako ni na otvorenom prostoru.

- Građane još jednom molimo, ako ni zbog koga, onda zbog sebe lično i svojih familija da, gdje je obavezno, nose maske i drže odstojanje - rekao je Galić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.