Izvor: Mina | Srijeda, 27.10.2021.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sertifikat Fer sa potrošačem uvodi se u CG - Dodatna sigurnost kupovine i veća zaštita prava

(Foto: filmfoto/shutterstock.com)
Sertifikat Fer sa potrošačem će za sve potrošače značiti sigurnu kupovinu i zaštitu, a za trgovce odgovarajuću dobit i brend, saopštili su predstavnici Centra za zaštitu potrošača (CEZAP).

CEZAP, Organizacija potrošača Makedonije i Nacionalna organizacija potrošača Srbije razvili su inovativni model pružanja usluga sertifikacija kompanijama koje se ističu fer odnosom prema potrošačima.

Predstavnik CEZAP-a, Željko Tomović, je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen model sertifikacije kazao da je sertifikat Fer sa potrošačem znak povjerenja, ugleda i zagarantovane dobre prakse trgovaca prema potrošačima, prenosi Mediabiro.

- Njegov cilj je da doprinese razvoju saradnje između civilnog sektora, potrošača i samih kampanija, kako bi se stvorili fer tržišni odnosi - rekao je Tomović.

Prema njegovim riječima, sertifikat će istaći kompanije koje se odlikuju korektnim odnosom prema potrošačima, koje nude jedan korak više u odnosu na ono što je zakonska regulativa i koje su spremne da uvijek izađu u susret potrošačima, poštujući šest oblasti koje su sertfikatom obuhvaćene.

- To su zaštita bezbjednosti zdravlja potrošača, fer reklamiranje, fer ugovorne odredbe, savjesna i održiva potrošnja, edukacija i informisanje i odnos prema potrošačima kada su u pitanju prigovori i žalbe - naveo je Tomović.

Sertifikat, kako je objasnio, obuhvate navedene oblasti i kompanije koje ih ispunjavaju dobiće sertifikat, a potrošači će tada prepoznati da je to kampanija u kojoj oni mogu da ostvare sigurnu kupovinu.

Predsjednica CEZAP-a, Olga Nikčević, kazala je da sertifikat Fer sa potrošačem ohrabruje trgovce da usklade svoje tržišno ponašanje sa zakonom i dobrom poslovnom praksom u odnosu prema potrošačima, istovremeno garantujući potrošačima da će njihove potrebe i zahtjevi biti zadovoljeni, a eventualni sporovi brzo riješeni.

- Na taj način se u praksi očekuje da će sertifikat pružiti veću zaštitu potrošačima, a samim tim i smanjiti potrebu za intervencijom organa za nadzor tržišta - rekla je Nikčević.

Prema njenim rječima, primjenom poslovnih praksi koje su utkane u sertifikat, kompanije će se bolje pozicionirati na tržištu, jer će potrošači prepoznati njihov fer odnos.

Takođe će, kako je navela, ojačati međusobno povjerenje između civilnog sektora, potrošača i kompanija, što će opet rezultirati poboljšanjem konkurentnosti i stvaranjem fer tržišnih odnosa.

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Rada Marković, kazala je da je sertifikat "osvježenje za Crnu Goru u ovoj oblasti".


Prema njenim riječima, sertifikat je direktni benefit da se problem na relaciji trgovac – potrošač vrati na rješavanje upravo između ugovornih strana.

- To je prvi korak u rješavanju prigovora potrošača - dodala je Marković.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Jasna Vujović, saopštila je da taj Vladin resor snažno podržava inicijative koje doprinose poboljšanju položaja potrošača u Crnoj Gori.

- Kroz navedeni sertifikat doprinijeće se podizanju svijeti o značaju zaštite potrošača, a pojedinačni slučajevi biće riješeni prije nego što to dođe do UIP-a - navela je Vujović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE