NavMenu

Njegoševa ulica u Herceg Novom postaje promenada - Nakon izrade projekta tender za izvođače radova

Izvor: rthn.me Nedjelja, 24.10.2021. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
U Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog u toku je projektovanje rekonstrukcije dijela Njegoševe ulice od parka svetog Leopolda do bifea Beograd.

Riječ je o potpuno novom konceptu ulice, a u planu su sanacije svih fasada na zgradama koje se nalaze na tom potezu, priča za RTHN vd direktora Agencije Aleksandar Kovačević.

- Uradiće se dva korza sa lijeve i desne strane, odnosno pješačka zona. Kolska komunikacija po sadašnjem rješenju biće definisana kao kaldrma. Kod glicinije će biti postavljena dva podižuća stuba, koja će automatski da se podižu, recimo u 19 sati, mada to još nismo tačno definisali. Time će Njegoševa da postane jedna promenada - objašnjava on.

Najmera lokalne uprave, kako navoi Kovačević, je da eliminiše kolski saobraćaj tokom večernjih sati, kako bi oživjeli grad.

- Taj projekat se radi sa svim konzervatorskim uslovima, konzervator je direktno uključen u izradu. Ništa ne prepuštamo slučaju, sve će biti autentično u nekom ambijentu koji ovaj grad zaslužuje - navodi on.

Kovačević je kazao da bi posao projektovanja trebalo da bude završen do kraja januara naredne godine, nakon čega će biti raspisan i tender za izbor izvođača radova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.