NavMenu

Prvi hotel sa pet zvjezdica upisao Bar na listu gradova koji su podigli nivo pružanja usluga u turizmu

Izvor: Mina Nedjelja, 24.10.2021. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Travel Faery)
Hotel Stara čaršija, koji je nedavno dobio pet zvjezdica, upisao je Bar na listu gradova koji su podigli nivo pružanja usluga u turizmu i hotelijerstvu, ocijenio je direktor Turističke organizacije (TO) Bar, Emil Kukalj.

On je podsjetio da je hotel Stara čaršija prvi u Baru dobio pet zvjezdica.

- To znači da je Bar definitivno ušao na listu gradova koji su podigli nivo pružanja usluga u turizmu i hotelijerstvu. Vjerujem da će biti još hotela u Baru koji će dobiti pet zvjezdica - kazao je Kukalj agenciji Mediabiro.

On je naveo da je pet zvjezdica i velika odgovornost, jer nivo kvaliteta pružanja ugostiteljske usluge treba održati.

- Ipak sam uvjeren da će naši ugostitelji izdržati da održe nivo kvaliteta usluge koji imaju - dodao je Kukalj.

Kada je u pitanju postsezona, Kukalj je rekao da su zadovoljni turističkim prometom u ljetnjim mjesecima, ali da je nakon završetka ljetnje sezone došlo do naglog pada broja dolazaka.

- U Baru, prema posljednjim podacima, boravi oko 2,2 hiljade turista. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje, ali u odnosu na 2019. godinu to je pad od 27% - rekao je Kukalj.

Kada je u pitanju struktura gostiju, Kukalj je naveo da su to uglavnom gosti iz regiona i iz istočne Evrope.

- Izostali su gosti iz zapadne Evrope, ali vjerujem da će se oni vratiti nakon uspostavljanja bolje avio konekcije i započete promocije - kazao je Kukalj.

On je, govoreći o narednom periodu i pripremama za novogodišnje praznike, rekao da nažalost još nemaju "zeleno svijetlo" od nadležnih institucija kada je u pitanju organizovanje programa za Novu godinu.

- Vjerujemo da ćemo u narednom periodu dobiti neke jasne instrukcije koje nas mogu uputiti da li se mogu organizovati manifestacije i Nova godina - rekao je Kukalj.

On je podsjetio da je jako teško u ovom okolnostima i organizovati manifestacije, jer je, kako dodaje, zdravlje građana ipak najbitnije.

Menadžer hotela Stara čaršija, Vernes Zagora, kazao je da su postsezonom zadovoljni, posebno septembrom.

- Bilo je u početku nekih otkazivanja zbog tada nepovoljne epidemiološke situacije. Sada su u fokusu gosti iz Crne Gore i iz regiona koji dolaze najviše tokom vikenda - kazao je Zagora.

Kada su u pitanju planovi za Novu godinu, Zagora je naveo da uglavnom svaki put imaju nešto novo za goste.

- To je svakako jedan poseban period u kojem je posjećenost velika. Ono što ljudi očekuju od nas jeste "diskonektovanje" od svakodnevnice - rekao je Zagora.

Govoreći o tome kako je doći do toga da hotel dobije pet zvjezdica, Zagora je naveo da je najbitnija bila vizija investitora, odnosno njegova spremnost da uloži sredstva.

- Kada je u pitanju Stara čaršija investitor je imao viziju, kompletan plan i program. Graditi hotel na ovoj lokaciji, gdje su uslovi izgradnje specifični, je bio zaista ogroma i zahtjevan zadatak - ocijenio je Zagora.

On je podsjetio da je 2018. godine otvoren restoran po kojem je Stara čaršija postala i najpopularnija.

- Od tada se restoran duplo proširio. Imamo otvorene nove smještajne jedinice, spa i velnes centar - naveo je Zagora.

Najaktuelnija ponuda, kako je kazao, je hamam koji se nalazi u Spa centru.

- Njegove usluge posebno voli ženska populacija i što je najbitnije vidim da im jako prija - zaključio je Zagora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.