NavMenu

Počela izgradnja Tiršove 2 - Bolnica dobija direktan pristup sa auto-puta

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.10.2021. 12:30
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je za Radio-televiziju Srbije da je počela izgradnja nove dječje bolnice Tiršova dva, te istakao da se i u večernjim satima vrijedno radi na ovom gradilištu.

- Počeli su radovi na iskopnoj jami, tender je završen. Kada je 1936. godine građena prva dječja klinika, jedan od glavnih razloga bila je briga o javnom zdravlju djece, a to pitanje je aktuelno i danas - izjavio je gradonačelnik, objavljeno je na zvaničnom gradskom portalu.

Kako je naglasio, vrijednost radova prve faze izgradnje nove dečje bolnice iznosi 6,2 miliona dinara.

- Prva faza izgradnje će trajati 210 dana. Nova pristupna saobraćajnica do auto-puta će biti duga 365 metara. Kada radovi na klinici budu završeni, do nje će biti moguće doći direktno s auto-puta, a biće izgrađen i veliki broj novih parking mjesta - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte.

- Za vrijeme kralja Petra II i kraljice Marije, kada je 1936. godine građena prva dječja klinika, to je bio najznačajniji događaj u Evropi. Nadam se da ćemo i sada uspjeti da dostignemo nivo da naša dječja medicina sa ovom bolnicom bude na vrhu evropskog i regionalnog zdravstvenog sistema - zaključio je gradonačelnik Beograda.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.