NavMenu

U planu nastavak projekta daljinskog očitavanja i upravljanja potrošnjom električne energije - CEDIS raspisao tender vrijedan 10,2 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 19.10.2021. 14:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Michal Jarmoluk)Ilustracija
Crnogorski elektrodistributnivni sistem (CEDIS) raspisao je tender za proširenje treće faze AMM projekta (projekta daljinskog očitavanja i upravljanja potrošnjom), čija je vrijednost 10,2 mil EUR.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, tender je podijeljen na dvije partije, pri čemu se prva odnosi na izvođenje radova, a druga na isporuku opreme. Od ukupne vrijednosti ovog tendera, za realizaciju prve partije opredijeljeno je 5,2 mil EUR, dok je vrijednost druge partije pet miliona.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 5. novembra do 10 sati. Istog dana održaće se i njihovo otvaranje.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Kako je ranije saopšteno iz CEDIS-a, u Crnoj Gori je krajem prošle godine završena realizacija projekta daljinskog očitavanja i upravljanja potrošnjom (AMM) vrijednog 100 mil EUR. U AMM sistem uvedeno je 338.000 brojila što je gotovo 81,5% od ukupnog broja korisnika elektrodistributivnog sistema.

- Projekat je, pored ugradnje brojila, podrazumijevao i rekonstrukciju mjernih mjesta, ugradnju novih ormara i dovođenje pripadajuće mreže u stanje koje odgovara i može da podrži modernu tehnologiju za daljinsko mjerenje i upravljanje potrošnjom električne energije - navedeno je tada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.