NavMenu

Pošta Crne Gore do 2025. planira formiranje logističko-distributivnih centara u Podgorici, na sjeveru i primorju

Izvor: eKapija Utorak, 19.10.2021. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rlat/shutterstock.com)Ilustracija
Pošta Crne Gore planira da do 2025. godine formira logističko - distributivne centre u Podgorici, na primorju i sjeveru Crne Gore, najavljeno je iz ove kompanije. Kako je saopšteno iz Pošte, Odbor direktora usvojio je, na predlog izvršnog direktora kompanije, novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta.

- Novi pravilnik o sistematizaciji nije usvojen radi "premještanja i namještanja", kako je u prošlosti rađeno u većini državnih firmi, već radi ostvarenja razvojne vizije i budućnosti kompanije - navodi se u saopštenju.

Iz Pošte ističu da ovaj dokument predstavlja mapu puta kojim Pošta Crne Gore treba da ide.

- Spajanje tradicionalnog i modernog, hrabar izlazak na tržište i pridobijanje novih klijenata su imperativ. Moramo se pokrenuti i Poštu Crne Gore pozicionirati kako zaslužuje. Nova sistematizacija je prvi korak i ima za cilj da kompletan sistem postane istinska ekspres pošta - ističu iz kompanije.

Kako navode, prodaja i marketing neće biti puka administracija, kao do sada, već motor za povećanje prihoda. Biće riječ o moćnoj službi koja neće čekati već pronalaziti buduće klijente i partnere i razgovarati sa njima.

- Samo ovakvim, proaktivnim pristupom, možemo našu Poštu Crne Gore, koja je okoštala u mnogim segmentima, učiniti jakom i moćnom. Razvoj, inovacije i implementacija moćnog integrisanog sistema postavljeni su kao prioritet. Obezbijedićemo mnogo veća finansijska sredstva kako bi poslovni procesi mogli biti kontrolisani u svakom segmentu. Implementacijom ovog sistema nećemo imati problem da naplatimo univerzalni neto trošak. Pošta je upravo zbog ovoga izgubila milione eura koje nije naplatila. Ovog problema u bliskoj budućnosti neće biti - dodaju iz preduzeća.

Formiranje logističko - distributivnih centara, ne samo u Podgorici, nego na primorju i sjeveru Crne Gore u planu su za period do 2025. godine.

- Jačanje elektronskih servisa, usluga hibridne pošte, ER pisma, štamparije, špedicije, digitalne arhive su naši proizvodi koje ćemo ponuditi tržištu ispunjavajući sve pretpostavke kvaliteta i efikasnosti. Post expess služba će biti broj jedan u Crnoj Gori. Niko ne može i neće biti u prilici da ponudi bolju uslugu brze dostave od Pošte Crne Gore, koja ja prisutna na 150 lokacija u državi, u svakom gradu i selu - navodi se u saopštenju.

Iz kompanije dodaju i da nema razloga da se zaposleni plaše promjena, jer su one za dobrobit svih.

- Odgovoran radnik i službenik može biti samo zadovoljniji. Dakle - nema straha, nego svi zajedno za Poštu Crne Gore, za njenu svijetlu budućnost u koju duboko vjerujemo - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.