NavMenu

Uz podršku Glavnog grada zaživjele preduzetničke ideje u Staroj varoši - Podgoričko naselje dobilo apart hotel, galeriju, suvenirnicu i kafeteriju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.10.2021. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Shevchenko Andrey)
U cilju oživljavanja Stare varoši Glavni grad je kroz konkurse bespovratne podrške pomogao preduzetnicima da razviju nove biznis ideje ili unaprijede postojeće. Na taj način u Staroj varoši, kako je saopšteno, podstiču se ekonomski razvoj i proizvodnja, zanatske trgovinske, ugostiteljske djelatnosti i turizam, ali i afirmišu kulturni potencijal, tradiciju i posebnost ovog dijela Podgorice.

O efektima ove podrške najbolje govore građani koji su su se prijavili na konkurs Glavnog grada i krenuli da razvijaju svoj posao.

Apart hotel Limun old town otvoren je prošle godine i bio je jedna od prvih biznis ideja koja je realizovana kroz pomenuti konkurs. Godinu dana kasnije vlasnik Mitar Radulović sa zadovoljstvom govori o postignutim rezultatima.

- Projekat je zaživio i mogu slobodno da kažem da smo uspjeli sa idejom. Imali smo goste iz cijelog svijeta, najviše iz Evrope. Uspjeli smo da im dočaramo duh Podgorice i druh Stare varoši - istakao je Radulović i još jednom zahvalio Glavnom gradu na podršci.

Biljana Keković, nedavno je otvorila galeriju Atelje 10 za koju smatra da će u kulturnom smislu doprinijeti oživljavanju Stare varoši.

Preduzetnica Jasna Banjević se bavi proizvodnjom suvenira od ljekovitog bilja, a preko javnog poziva za podršku preduzetnicima uspjela je da otvori suvenirnicu Amnia u Staroj varoši u kojoj se nalaze nesvakidašnji proizvodi i da dodatno razvije svoj biznis.

Mladi preduzetnik Lazar Vujačić je vlasnik kafeterije Merak, koja je nedavno otvorila svoja vrata i polako, ali sigurno postaje omiljeno mjesto okupljanja stanovnika ovog dijela Podgorice, ali i turista.

- Podsjećamo, pored brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području Stare varoši, kroz ovakve inicijative Glavnog grada podstiče se valorizacija najstarijeg gradskog jezgra. S istim ciljem, ovogodišnji konkurs obuhvatio je i najbolje preduzetničke ideje na prostoru Drača. Do sada je kroz ovaj javni poziv Glavni grad obezbijedio podršku u vrijednosti 100.000 EUR - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.