NavMenu

Kroz narednih pet godina Kolašin može postati vodeći ski centar regiona - U toku izgradnja sedam hotela visoke kategorije

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 18.10.2021. 13:15
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me)
Veliki državni projekti poput autoputa, izgradnje skijališta, regionalnog puta prema Beranama pokrenuli su nove investicije u Kolašinu. U tom gradu, trenutno se gradi sedam luksuznih hotela, koji će svojim sadržajima obogatiti turističku ponudu.

- Izgradnja ovih hotela i turističke infrastrukture će u značajnoj mjeri doprinijeti tome da poljoprivredi proizvođači uspješno plasiraju svoje proizvode na sjeveru i smanjiće troškove transporta tih proizvoda - rekao je Milovan Vlahović, iz Udruženja klasterska inicijativa.

U lokalnoj turističkoj organizaciji kažu da je do sada u tom gradu nedostajalo hotela visoke kategorije.

- Za pet godina Kolašin vidimo kao jedan od vodećih skijaških centara u regionu - kaže Aleksandar Vlahović, direktor TO Kolašin.

U Kolašinu se trenutno gradi sedam hotela sa četiri i pet zvjezdica. Blizu skijaških staza niče pet turističkih objekata, što će kako vjeruju u lokalnoj upravi, obogatiti ponudi i privući goste iz cijelog svijeta.

- To je dokaz da ovdje postoje značajni resursi koji su počeli da se realizuju na pravi način. Mi ćemo ovdje imati na 100 novih ležajeva i veliki broj radnih mjesta i vjerujemo da će mladi svoj život vezati za ovaj kraj - poručio je predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović.

Ono što je izvjesno jeste da će ove zime dva kolašinska skijališta biti spojena, što će začiti i više od 46 km skijaških staza.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.