NavMenu

Kompanije BI Consulting i BI communication kroz projekat "100 najvećih u Crnoj Gori" razvile servis od pomoći poslovnoj zajednici

Izvor: Mina Nedjelja, 17.10.2021. 15:03
Komentari
Podeli
(Foto: 100 najvećih u Crnoj Gori)
Kompanije BI Consulting i BI communication su, prema riječima njihovih predstavnika, kroz realizaciju projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, razvile servis koji je od realne pomoći crnogorskim preduzećima i poslovnoj zajednici, za šta im je potvrda povjerenje klijenata.

Izvršni direktori kompanija BI Consulting i BI Communication, Ratko Nikolić i Ljiljana Burzan Nikolić, kazali su za Glasnik Privredne komore (PKCG) da je povjerenje klijenata, koje već godinama zaslužuju, za njih znak da su na pravom putu.

Burzan Nikolić je rekla da širenje pozitivne ekonomske klime i uvođenje svih privrednih subjekata u regularne ekonomske tokove smatraju iznimno važnim ciljem crnogorske ekonomije.

- Vjerujemo da kroz projekat 100 najvećih u Crnoj Gori, već četvrtu godinu njegovog postojanja, doprinosimo njegovom ispunjenju. BI Consulting kao vodeći crnogorski provajder poslovnih informacija obezbjeđuje podatke, analize i rangiranja, dok BI Communication ima zadatak da od početka do kraja isplanira, realizuje i iskomunicira ključne faze projekta i njihove ključne poruke - navela je Burzan Nikolić.

Ona je saopštila da, iako samo rangiranje rezultata poslovanja jeste baza projekta, predstavljaju i analize poslovanja pojedinih sektora, gradova, te kumulativne analize, zatim organizuju panel-diskusiju, pripremaju Žig 100 najvećih, te specijalnu publikaciju, godišnje kolekcionarsko izdanje Poslovne novine - 100 najvećih u Crnoj Gori.

- Napravili smo jednu skladnu analitičko-marketinšku simbiozu koja daje odličan rezultat kako u biznis formi, tako i u pospješivanju jasnog i glasnog govorenja o izvrsnim crnogorskim preduzećima i njihovim postignućima, koja traje, bezmalo, cijelu godinu - kazala je Burzan Nikolić.

Ratko Nikolić (Foto: PR Centar)Ratko Nikolić
Ratko Nikolić kazao je da su i ove godine došli do finala projekta, objave i publikacije rezultata poslovanja koji su obilježili poslovnu prošlu godinu.

- I u ovoj, inače izuzetno teškoj, poslovnoj godini, izdvojili su se oni koji su svojim rezultatima zavrijedili pažnju i javnu promociju. Kao i prethodnih godina, nakon provjere ispunjenosti unaprijed definisanih kriterijuma koji se tiču visine kapitala, urednosti u plaćanju poreskih obaveza, odsustva blokada tokom prošle godine, kontinuiteta u poslovanju i urednog finansijskog izvještavanja, preduzeća su rangirana u svim kategorijama, po veličini i po djelatnostima - naveo je Nikolić.

On je kazao da su poslovni rezultati kompanija u prošloj godini u najvećoj mjeri bili pod uticajem covid krize.

- S tim u vezi, bilježi se značajan pad aktivnosti u djelatnosti turističkih i ugostiteljskih usluga, što je posredno uticalo i na druge, povezane djelatnosti, i na koje značajan uticaj imaju efekti sezonske tražnje. Sa druge strane, preduzeća u djelatnostima IT usluga, medicinskih usluga i farmacije imala su značajno povećanje aktivnosti i poboljšanje poslovnih rezultata - dodao je Nikolić.

Burzan Nikolić je kazala da su na ideju da pokrenu BI Consulting i BI Communication došli zajednički, pri čemu taj projekat postoji u zemljama regiona i svijeta dug niz godina.

- S obzirom da se tržišnim komunikacijama bavim preko 20 godina, prepoznala sam potencijal, ali i elemente koje treba dopuniti, kao i uskladiti sa domaćim tržištem, kako bi projekat u cjelosti imao ono što je za nas kao njegove eksponente u Crnoj Gori važno: visok nivo ozbiljnosti, odgovornosti, maksimalnu posvećenost njegovim ciljevima i brižno praćenje mirko i makro poslovne klime - rekla je Burzan Nikolić.

Ona je kazala da su lice brenda 100 najvećih u Crnoj Gori koji su razvili i održavaju oni koji zalažu lični integritet i reputaciju i pretočavaju ih u posao kojim se bave, a koji dobija iste karakteristike.

- Zato nam je istinski važno da ono što radimo bude izvrsno. Na savremenoj poslovnoj sceni iščezavaju B2B (Business to Business) i B2C koncepti (Business to Customer) i njihovo mjesto zauzima H2H (human to human) - dodala je Burzan Nikolić.

Ratko Nikolić je kazao da je Business Intelligence Consulting prisutan na crnogorskom tržištu od 2015. godine i prva su agencija koja je počela da obezbjeđuje sređene i obrađene poslovne informacije svojim korisnicama u Crnoj Gori.

- Naši prvi korisnici bile su poslovne banke i finansijske institucije, koji su i najzahtjevniji segment tržišta, a čija potreba za finansijskim i drugim poslovnim informacijama i analizama je i najveća, pa smo u vrlo kratkom roku i postali provajderi poslovnih informacija svim poslovnim bankama. Danas, šest godina kasnije, naše servise i dalje koriste sve poslovne banke, domaće i međunarodne finansijske institucije koje posluju u Crnoj Gori, ministarstva i Vladine agencije, opštine, kao i preko 350 crnogorskih preduzeća - rekao je Nikolić.

Ljiljana Burzan Nikolić (Foto: PR Centar)Ljiljana Burzan Nikolić
Burzan Nikolić je, govoreći o BI Communication-u, kazala da je u vrijeme najranijeg prepoznavanja i pokretanja te oblasti u Crnoj Gori, davne 2000. godine, magistirala na temu PR-a i iste godine započela profesionalnu karijeru u toj oblasti, kao PR menadžerka novoformiranog nacionalnog operatora mobilne telefonije Monet (današnji Crnogorski Telekom).

- Iako sam u prethodnoj deceniji već bila suvlasnica marketinške agencije, u trenutku kada sam se osjetila spremnom i dovoljno stručnom da samostalno, odnosno kao jedina liderka svog tima, odgovorim na ozbiljno strukturirane poslovne izazove, osnovala sam svoju agenciju-BI Communication koja se bavi integrisanim marketinškim komunikacijama - objasnila je Burzan Nikolić.

Prema njenim riječima, pored pripreme strategija integrisanih marketinških komunikacija, osmišljavaju i realizujeju i komunikacione kampanje koje uključuju komunikaciju na svim kanalima, tradicionalnim i novim.

Burzan Nikolić je kazala da imaju dobrih ideja i planova, a želja im je realizovanje projekta koji se tiče žena u biznisu, a koji su pokrenuti kad je počela pandemija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.