NavMenu

Air Astana u martu nastavlja sa letovima za Crnu Goru - Moguć i lowcoster iz Kazahstana

Izvor: Media Biro Četvrtak, 14.10.2021. 10:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Hans Braxmeier)Ilustracija
Kazahstanska avio kompanija Air Astana je tokom sezone prevezla skoro 30.000 putnika ka Crnoj Gori. Letovi su trenutno obustavljeni, a kako je najavio izvršni direktor Peter Foster, sa operacijama će nastaviti u martu naredne godine.

Peter Foster izvršni director Air Astane je iskazao veliko zadovoljstvo kada je saradnja sa Aerodromima Crne Gore (ACG) u pitanju. Kako je naveo, letovi su počeli početkom juna, a sada su stopirani, te navodi da su rezultati nadmašili njihova očekivanja.

- Moram reći da je saradnja sa ACG bila na zavodnom nivou. Već početkom maja smo donijeli odluku da počnemo sa letovima ka Crnoj Gori. Odluka je došla nakon prethodnog kontakta upućenog od strane ACG, koji su uložili velike napore da se ova saradnja realizuje - kazao je on.

On je naglasio da je saradnja nadmašila njihova očekivanja, te objasnio zašto je došlo do prekida.

- Moram reći da smo mi Crnu Goru doživjeli prvashodno kao ljetnju turističku destinaciju, a prevezli smo skoro 30.000 putnika tokom ove sezone. Letovi su bili sezonskog karaktera, a u mnogome su popularnosti ove linije doprinjele vizne olakšice.

Istakao je da nema ništa neobično što su privremeno zaustavili letove, jer je sasvim prirodno da tokom zimskog perioda turisti preferiraju da posjećuju ljetnje turističke destinacije.

- Moram naglasiti da ostajemo čvrsto pri našoj namjeri da ponovo uvedemo operacije ka Crnoj Gori sredinom marta, a broj letova će tada biti još veći - naglasio je Foster.

Saradnjom je zadovoljan i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski.

- Ovo su linije koje su od velikog značaja, uzimajući u obzir da Air Astana nema puno letova ka Evropi, i naša je privilegija da imamo Kazastance tokom ljetnje turističe sezone. Postoji i najava sa kaspijskog regiona, jednog od aerodrome iz Kazahstana, da se uspostavi linija ka Podgorici, kao treća lokacija, gdje bi loukoster koji upravlja sa Air Astane bio novi operator na Aerodromu u Podgorici - kazao je on.

On je naglasio da su Aerodromi Crne Gore u ovom period usmjereni na projekte koje su već započeli, a što su morali ispoštovati zbog određenih mjera u načinu objavljivanja konkursa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.