NavMenu

U novosadskoj radnoj zoni "Sever" planira se izgradnja novog industrijskog kompleksa za proizvodnju automobilskih djelova i opreme na površini od 14 hektara

Izvor: eKapija Srijeda, 13.10.2021. 16:33
Komentari
Podeli
(Foto: JP Urbanizam/urbanistički projekat/printscreen)
U okviru radne zone "Sever", u Novom Sadu, u planu je izgradnja industrijskog kompleksa u kome će se proizvoditi djelovi i oprema za automobilsku industriju.

Grad Novi Sad javnosti je na uvid stavio urbanistički plan ovog projekta, a kako se vidi iz priložene dokumentacije, kompleks će se prostirati na ukupnoj površini od 14,22 hektara.

Parcela na kojoj će se graditi proizvodni pogoni nalazi se između državnog puta A1 (E-75) i buduće planirane brze saobraćajnice koja će prolaziti kroz radnu zonu. Ovaj prostor je izabran za realizaciju investicije zbog dobre saobraćajne povezanosti i blizine državnog puta. Cio navadeni potez obuhvata površinu od 65,71 hektar, a sa izgradnjom fabrike za proizvodnju djelova i opreme za automobilsku industriju otvara se prostor za nove investicije.

Inače, zemljište nije infrastrukturno opremljeno, pa se u prvoj fazi investicije očekuje da se taj problem u potpunosti riješi izgradnjom neophodne energetske infrastrukture, sistema za odvođenje otpadnih i atmosferskih voda, i saobraćajne mreže koja bi omogućila bolji pristup državnom putu.

Sam industrisjki kompleks organizovan je tako da će se u njegovom centru nalaziti proizvodni objekat, strukture VP, koji će biti izgrađen na površini od 2,73 hekatara.

Najveći dio objekta je u funkciji proizvodnje. U planu je da se u jugozapadnom dijelu smjeste skladišni prostori, a u dužini sjeveroistočne fasade u pojasu od 12 metara biće smještene prostorije restorana za zaposlene i kancelarijski prostor. Na sjeverozapdnom dijelu objekta predviđena su dva prizemna aneksa za prostorije garderobie i sanitarni blok. Objekat će biti izgrađen od čvrstih materijala sa betonskom skeletnom konstrukcijom.

U projektu je navedeno da je obaveza investitora da oko objekta obavezno izgradi prostor zaštitnog zelenila koje će se prostirati na površini od 7,87 hektara.

Urbanistički projekat izradio je JP Urbanizam iz Novog Sada, a u objavljenoj dokumentaciji nije navedeno ko je investitor budućeg industrijskog kompleksa, tako da ostaje nepoznanica da li se radi o domaćem ili stranom investitoru.

N. Ignjatović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.