NavMenu

Podgoričko naselje Zagorič dobiće novi dom zdravlja - Tender krajem ove ili početkom sledeće godine, vrijednost investicije 500.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 11.10.2021. 11:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tommaso79/shutterstock.com)Ilustracija
Podgoričko naselje Zagorič će u narednih godinu dana dobiti novi višenamjenski objekat od opšteg interesa, u kome će biti smješten i dom zdravlja, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

- Nakon što sam nedavno donio odluku o izgradnji objekata od opšteg interesa, kolege iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice započele su sa radom na pripremi projektnog zadatka za izgradnju novog višenamjenskog objekta u Zagoriču, po uzoru na onaj koji smo izgradili na Zlatici - napisao je Vuković na svom Facebook nalogu.

U objektu će se, kako je dodao, osim apoteke, pošte, prostorija za rad mjesne zajednice, udruženja penzionera i omladinskog centra, naći i novi dom zdravlja.

- Postojeći se nalazi u lošem stanju i, na žalost, ne radi već pola godine, zbog čega naši sugrađani nijesu u mogućnosti da u svom naselju ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu - rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, zamjenica gradonačelnica Sladjana Vujačić i kolege iz Agencije će imati sastanak s predstavnicima JZU Dom zdravlja Podgorica, na kom će biti definisani sadržaji budućeg doma zdravlja u Zagoriču.

- Novi višenamjenski objekat nalaziće se u Ulici IX crnogorske brigade, na parceli od 3.500m2. Očekujem da tender za izvođenje radova bude raspisan u decembru, najkasnije u januaru 2022. Procijenjena vrijednost investicije iznosi cca 500.000 EUR - napisao je Vuković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.