NavMenu

Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca od 11. do 16. oktobra u Herceg Novom

Izvor: rthn.me Četvrtak, 07.10.2021. 14:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Manfred Richter)Ilustracija
U Herceg Novom se privode kraju pripreme za početak 56. Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca. Ove godine organizator je Udruženje za sportski ribolov Crne Gore. Prijavljeno je 12 reprezentacija, a većina ih je već u Boki i navikavaju se na tri područja (Baošići, na ulazu u uvalu i kod Plave špilje), gdje će se takmičenje održati od 11. do 16. oktobra.

Selektor crnogorske reprezentacije Anto-Koko Arapović odredio je crnogorske reprezentativce koji već duže vrijeme "bruse" formu na treninzima kako bi bili konkurenti svjetskoj eliti. Na spisku Arapovićevih selektora su: Dejan Sijerković, Zdravko Damjanović (Ribar Baošići), Marko Radosavljević (Igalo), Radovan Papović (Sipa-Tivat), Ivan Dejanović i Saša Pejović (Delfin-Budva)

Trener Anto Arapović kaže da uz malo sreće očekuje dobar rezultat do sedmog mjesta.

- Konkurencija je veoma jaka, ali očekujem bolji rezultat. Mi smo domaćini i imamo neku prednost. Najveći pretendenti na medalje su Italijani, Španci, Portugalci, Francuzi i Slovenci. Može se dogoditi da jedan od autsajdera ima slobodan dan i postigne dobar ulov i visok plasman. Takmičenje traje tri dana na tri različite lokacije. Korana je spriječila više reprezentacija, ali ovaj odaziv je više nego zadovoljavajući i očekujem da će Herceg Novi i njegovi sportski ribari biti dobri domaćini.

Svečano otvaranje je u nedjelju u 17 sati na platou ispred hotela Park u Kumboru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.