NavMenu

Evo kako će izgledati zatvoreni bazen na Škveru (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 06.10.2021. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi/ArTech Inženjering)
Završen je projekat pokrivanja otvorenog bazena na Škveru, a prezentacija idejnog rješenja održana je u trofejnog sali PVK Jadran. Rješenje po kojem će plivalište biti pokriveno pneumatskom halom predstavila je čelnicima Opštine Herceg-Novi i članovima Upravnog odbora kluba kompanija ArTech Inženjering iz Beograda, koja je izradila projekat.

- Prema njihovom rješenju, pneumatski balon bi omogućio korišćenje i dijela zapadne tribine bazena, kao i svlačionica i teretane bazena. Ovo rješenje omogućava u zimskom periodu pokrivanje plivališta bez ikakvog narušavanja arhitekture bazena, te da se u periodu ljeta, tj. od aprila do oktobra balon u potpunosti uklanja - objašnjeno je iz Opštone Herceg Novi.

Prema planovima, balon - pokrivač, mogao bi biti instaliran najkasnije do Nove godine, a procijenjena vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 180.000 EUR, bez PDV-a, što je znatno manje od prvobitno planirane.

- Najveća ušteda biće ostvarena po pitanju termotehničkog postrojenja za grijanje vazduha u prostoru ispod balon hale. Iako je prvobitno bilo planirano dosta veće ulaganje u ovaj segment projekta, u saradnji sa ljudima sa višedecenijskim iskustvom u ovoj oblasti došlo se do znatno ekonomičnijeg rješenja - objašnjeno je.

Fotogalerija
Zatvoreni bazen na Škveru
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.