NavMenu

U Plužinama niče novo turističko naselje - Gradiće se pet bungalova za odmor i uživanje u prirodi (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 01.10.2021. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ARTEK/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće Wild beauty resort planira gradnju turističkog naselja u Plužinama, u okviru katastarske opštine Goransko.

Kako je navedeno u idejnom rješenju za čiju je izradu bio zadužen studio ARTEK iz Podgorice, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, u planu je izgradnja pet bungalova za pružanje turističkih usluga visoke kategorije.

Lokacija na kojoj se planira izgradnja bungalova nalazi se na katastarskoj parceli površine cca 13.077 m2 i na njoj nema izgrađenih objekata.

Planirana je izgradnja objekta sa dvije etaže, spratnosti P+Pk. Bungalovi su koncipirani kao objekti za smještaj i ugostiteljstvo visokog standarda. Ulaz u objekte obezbijeđen je preko pješačkog prilaza. Objekat se oslanja na veliki betonski plato obrađen lokalnim kamenom. Južna strana objekta je staklena fasada od velikih staklenih površina.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ARTEK/Idejno rješenje/Printscreen)
U prizemlju je predviđen dnevni boravak, trpezarijski dio sa čajnom kuhinjom, sanitarnim čvorom, kaminom i centralnim stepeništem. Na etaži su planirane dvije spavaće sobe. U skladu sa propisima, objekat je pristupan osobama sa posebnim potrebama. Ukupno je planirana gradnja pet bungalova.

Pristup katastarskoj parceli je sa postojećeg lokalnog puta koji prolazi pored lokacije. Na ovu saobraćajnicu se nadovezuje jednosmjerni prilaz širine dva metra koji služi kao prilaz objektima i pješackom putu ka jezeru.

Oko objekta planiran je trotoar od betona i kamenog sokla. Planirano je da se parcela uredi sa zelenilom, grupacijama niskog zelenila koji su karakteristični za podneblje Plužina i područja Gorsko.


Fotogalerija
Bungalovi u Plužinama
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.