NavMenu

U Podgorici do kraja godine novi autobusi, linije i stajališta - Glavni grad ulaže 5 mil EUR

Izvor: Gradski portal Utorak, 28.09.2021. 11:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/makotochocho)Ilustracija
Građani Podgorice će do kraja godine moći da koriste nove autobuse, gradske linije i rekonstruisana autobuska stajališta, za šta će Glavni grad izdvojiti više od 5 mil EUR, saopštila je Lazarela Kalezić, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj, gostujući u emisiji "Lice Podgorice" na Gradskoj televiziji.

Uz podsjećanje da je obnova gradskog prevoza najavljena prije četiri mjeseca, Kalezić kaže da je Javni poziv za dodjelu linija ponovljen zato što niko od prijavljenih prevoznika nije ispunjavao uslove.

Oni su izmijenjeni, dodaje, pa će konkurs važiti do 11. oktobra.

Skupština Glavnog grada, objašnjava, dala je saglasnost za kreditno zaduženje po najpovoljnijim uslovima.

- Ipak, uprkos tome što je riječ o strateškom projektu, saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja se i dalje čeka, iako je zahtjev upućen početkom jula - saopštila je Kalezić.

Čitav projekat bi trebalo da bude završen do kraja godine, navodi i podsjeća da je na kašnjenje uticala i pandemija koronavirusa.

- Aktivnosti za nabavku nove opreme za autobuska stajališta, za koje je oprijedeljeno 100.000 EUR, za sada teku po planu, dok tender za nabavku novih autobusa nije prošao zato što nije bilo zainteresovanih kompanija - objasnila je ona.

Dodaje kako je ohrabrujuće što se na ponovljeni konkurs prijavilo nekoliko kompanija.

Treći dio tendera, navodi, odnosi se na digitalizaciju autobuskih stajališta i u toku je odabir kompanije koja će uraditi pilot projekat.

- Građani su zainteresovani za korišćenje linijskog prevoza, a posebno za priču o elektronskim kartama. Ono što ih muči su redovi vožnje i uslovi u autobusima, što će ovim projektom biti unaprijeđeno - zaključila je Kalezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.