NavMenu

Google ukida podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine - Korisnici ostaju bez aplikacija

Izvor: Blic Ponedjeljak, 27.09.2021. 15:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Marius Berthelsen)Ilustracija
Danas, 27. septembra, Google ukida podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine.

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijem i kao Medenjak/Gingerbread).

Upravo na svima njima prestaje podrška i više nećete moći da se prijavite na Google nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Google mape, Gmail, YouTube, Google Play i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Google-ovih aplikacija, možete očekivati da vam iskakače "sistemska greška" koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.


Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svijetu je 0,3% svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Jedno rješenje da izbegnete posljedice jeste da zamijenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak "menadžer zajednice", da neke od Guglovih servisa pređete da koristite putem pretraživača.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.