NavMenu

Crna Gora do kraja oktobra dobija privatni penzioni fond "Moja penzija"

Izvor: Mina Nedjelja, 26.09.2021. 16:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Moritz320)Ilustracija
Penzioni fondovi, uobičajeni u Evropi, novina su u Crnoj Gori, a do kraja oktobra biće formiran penzioni fond nazvan Moja penzija.

Za sigurnost uloženih sredstava građanima će garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće. Jedna od ciljnih grupa su i naši pomorci, koje ne prepoznaje državni penzioni fond, prenosi portal RTCG.

Predstavnica fonda, Ljiljana Nikolić smatra da redovnim mjesečnim izdvajanjem, pomorci stvaraju sigurnost za solidan prihod nakon prestanka plovidbe.

Ona je Radiju Crne Gore kazala da mjesečne uplate od 200 EUR i više korisnike očekuju brojni benfiti i bonusi.

- Fond je taj koji može da vam obezbijedi garanciju za kupovinu stana po povoljnim uslovima, onoga momenta kad se stan isplati on postaje vaše vlasništvo, što ne ugrožava novac koji je određen za penziju, Znači dobijate i penziju i stan - navela je Nikolić.

Ona je precizirala da su im potencijalno ciljni klijenti pomorci, koje ne prepoznaje državni Penzioni fond. U tom smislu imaće i ponude za pomorske kompanije.

Nikolić je dodala da su za osnivanje penzionog fonda u Crnoj Gori uslovi strogi, te da će korisnicima za sigurnost uloženog novca garantovati država i renomirane osiguravajuće kuće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.