NavMenu

Više od 300 učesnika registrovano za praćenje četvrtog Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Izvor: eKapija Subota, 25.09.2021. 14:41
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija)
Više od 300 učesnika do sad je registrovano za praćenje četvrtog Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (DSWB) koji će od 11. do 13. oktobra biti održan u Podgorici, saopštila je predstavnica Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Ružica Mišković.

Ona je, gostujući u emisiji 60 minuta na televiziji Prva Crna Gora, kazala da je registracija za učešće u DSWB u toku putem sajta www.digitalsummitwb6.com i pozvala sve zainteresovane za ovu temu, koji to nisu uradili, da se registruju.

- DSWB, kao najveći regionalni događaj u oblasti digitalizacije, je pokrenut kroz inicijativu za Zapadni Balkan, u okviru Berlinskog procesa. Četiri su tematske oblasti ovogodišnjeg DSWB, a to su digitalne vještine, digitalna ekonomija, digitalna infrastruktura i informaciona bezbjednost - rekla je Mišković za TV Prva, prenosi sajt Ministarstva.

Ona je najavila da će ove godine DSWB biti održan u hibridnom formatu.

- Prva dva dana učesnici će moći da prate veoma interesantne prezentacije putem online platforme, a tećeg dana ćemo imati program uživo, s tim što će se i taj segment prenositi putem veb platforme. Na samitu će govoriti eksperti iz čitavog regiona, učesnici na visokom nivou ekonomija Zapadnog Balkana, Evropske komisije, Regionalnog savjeta za saradnju, međunarodnih organizacija, akademske zajednice, nevladinog sektora - navela je Mišković.

Najavila je i održavanje sastanka premijera/ministara ekonomija Zapadnog Balkana na visokom nivou, u toku kojeg će biti potpisani dokumenti u cilju dalje realizacije planiranih aktivnosti.

- To je praksa samita, da imamo rezultate koje nadalje treba ispunjavati i realizovati saglasno zacrtanim ciljevima, a sve to u skladu sa Akcionim planom za zajedničko regionalno tržište koji je usvojen u Sofiji 2020. godine za period 2021-2024 - rekla je Mišković.

Ona je kazala da je novina ovogodišnjeg samita što su kroz dijalog na temu digitalizacije povezali donosioce odluka sa predstavnicima biznis zajednice i nevladinog sektora.

Upitana na kom stepenu digitalnog razvoja je Crna Gora, Mišković je kazala da se u resoru koji predstavlja intenzivno radi na usaglašavnju sa pravnom tekovinom EU.

- Radimo i na značajnim zakonima iz oblasti medija. To su tri zakona koja treba usvojiti. Izazov je implementacija zakonske regulative za sve ekonomije regiona. Puno je posla još pred nama. Treba formirati ekspertske timove saglasno velikom broju planiranih aktivnosti. Dosta toga smo do sada realizovali, ali imamo još do cilja - rekla je Mišković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.