NavMenu

Amazon ulaže 5,3 mlrd USD u Novi Zeland

Izvor: Mina Subota, 25.09.2021. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Amazon planira da uloži 7,5 milijardi novozelandskih dolara (NZD) ili 5,3 mlrd USD u izgradnju novih data centara na Novom Zelandu.

Amazon Web Services izgradiće nove data centre, koji će u narednih 15 godina rezultirati otvaranjem hiljadu novih radnih mjesta, poručili su iz američkog diva, prenose Nezavisne novine.

- AWS podržava hiljade organizacija širom Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspiju i rastu na globalnom nivou - rekao je portparol kompanije Prasad Kalianaraman.

On je kazao da su uzbuđeni što će na lokalnom nivou izgraditi novu infrastrukturu svjetske klase, poučavati Novozelanđane traženim digitalnim vještinama i nastaviti pomagati lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i podstiču ekonomski rast.

Projekat bi korisnicima trebalo da omogući da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko data centara lociranih na Novom Zelandu.

- Time će se stvoriti uslovi za ispunjavanje zahtjeva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu - rekao je Kalianaraman.

Ministar za digitalnu ekonomiju i komunikacije, Dejvid Klark, kazao je da je najava podsticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak novozelandske ekonomije.

- Možda smo mala ostrvska država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svijet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne ekonomske mogućnosti - dodao je Klark.

On je rekao da je to korak naprijed za digitalnu zrelost Novog Zelanda, jer se svi pojačano prilagođavamo svijetu koji se ubrzano digitalizuje.

AWS ima malu kancelariju na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internet trgovine, koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.