NavMenu

Pred crnogorskim aerodromima ozbiljne rekonstrukcije, neophodna značajna ulaganja - U oktobru sastanak sa potencijalnim koncesionarima

Izvor: RTCG Subota, 25.09.2021. 09:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Thomas Ehrhardt)Ilustracija
Na tender za davanje koncesije za upravljanje Aerodromima Crne Gore javila su se tri ponuđača i Ministarstvo kapitalnih investicija riješilo je da ih, u ovoj fazi, pozove na pregovore, rekao je ministar Mladen Bojanić u emisiji Okvir na Televiziji Crne Gore (RTCG).

Prezentacija je zakazana za slejdeći mjesec i, kako je naveo, biće javna.

- Taj poziv ne znači da smo ušli u drugu fazu, već neka predfaza, da vidimo šta imaju da ponude.

Aerodromi su sezonu pregurali, ali traže ulaganja, piste se moraju srediti. Služe svojoj svrsi, ocjenjuje ministar, ali nijesu dobri.

- Sezonu su pregurali, ali traže ulaganja, piste se moraju srediti. Slijedi rekonstrukcija, nemamo jasan stav, da vidimo šta će da nam ponude - rekao je, između ostalog, Bojanić.

Pojašnjava da kompaniju Montenegro Airlines nije ugasila aktuelna Vlada.

- MA se samougasio i ugasila ga je bivša vlast, nije se ulagalo, mimo koliko treba, i internim aktima... - istakao je ministar kapitalnih investicija.

Što se tiče To Montenegra, dobar dio poslova je, navodi Bojanić, odrađen u brzini.

- Dio Lufthanze je angažovan kao konusltant, vidjećemo sa njima šta oni o kompaniji misle.. Ne mogu da tražim da sve funkcioniše super, prioritet je bio da se krene sa letovima. Gubici postoje - dodao je on.

Ističe da da se vode pregovori po pitanju povezanosti.

- Naš je cilj da nađemo optimalnu mjeru, da Crna Gora bude avio-dostupna, a da ne ugrozimo domaćeg avio-prevoznika. Tražimo rješenja i postoji dosta netrasparentnosti u radu To Montenegra i mora biti mnogo otvoreniji, naročitu po pitanju ugovora, finansijskih poslovanja - kazao je Bojanić u Okviru.

Na pitanje o ponovnom pokretanju i letovima Montegro Airlinesa, ministar navode stečajnog upravnika ocjenjuje kao "čudne".

- Ne znamo šta ko hoće tu. Ukoliko se To Montenegro odluči da im oni održavaju avione, ja nemam ništa protiv... Neka se MA rješava unutar onoga što im je i zakon dao o privrednim društvima, ako postoji mogućnost da MKI posreduje, tu smo, nećemo im sigurno nikakvu štetu napraviti. Nemojmo da dnevno poslovanje guramo na ministarstvo i Vladu - rekao je, između ostalog, Bojanić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.