NavMenu

Kovid potvrda biće uslov i za ulazak u poslovne zgrade, trgovine...

Izvor: eKapija Petak, 24.09.2021. 11:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Wilfried Pohnke)Ilustracija
Vlada Crne Gore usvojila je nove mjere u borbi protiv koronavirusa, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igor Galić.

Kako je istakao, nacionalna digitalna kovid potvrda izdavaće se odmah poslije druge doze vakcine i od tog momenta će biti validna.

Ova potvrda, koja je do sada bila uslov za ulazak u tržne centre, od 9. oktobra će biti uslov i za ulazak u mega i hipermarkete koji se bave prodajom prehrambenih proizvoda, a čija površina prelazi 1000 m2.

Digitalna potvrda biće uslov i za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, kao i objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih.

- Broj osoba na svadbama i drugim privatnim proslavama koje se organizuju u ugostiteljskim objektima, uz posjedovanje nacionalne digitalne kovid potvrde, ograničava se na 50. Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostitejskih objekata, takođe uz obavezu posjedovanja ove potvrde - rekao je Galić.

Mjere će važiti od subote 25. septembra do 8. oktobra 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.