NavMenu

Nova oprema za liniju 7,62 mm u konjičkom Igmanu do kraja 2021.

Izvor: Poslovne novine Četvrtak, 23.09.2021. 08:08
Komentari
Podeli
Igman iz Konjica, svjetski šampion u proizvodnji malokalibarske municije, započeo je sa uvođenjem nove opreme za liniju 7.62 mm vrijedne 10,5 mil EUR čime će povećati kapacitet za cca. 50 miliona komada municije ovog kalibra.

Proizvodni kapaciteti Igmana, kako pišu Poslovne novine, popunjeni su do kraja tekuće godine, pa shodno tome u ovoj kompaniji očekuju da će 2021. za njih biti još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina.

Prema riječima Đahida Muratbegovića, generalnog direktora Igmana, još prošle godine najavili su realizaciju ugovora o nabavci opreme za liniju 7.62 mm vrijedne 10,5 mil EUR.

- Iz objektivnih razloga, a to je poslovanje u okolnostima pandemije, pribavljanje dozvola, neophodna testiranja itd, nabavka ove opreme nije mogla biti ranije izvršena. Ali na zadovoljstvo naših kupaca i naše zadovoljstvo, možemo reći da je realizacija instalacije novog pogona krenula. Uvođenjem nove opreme planiramo povećanje kapaciteta za cca. 50 miliona komada municije kalibra 7.62 mm - naglasio je Muratbegović.

Kada je riječ o investicijama, u Igmanu uvijek ističu da su u posljednjih četiri-pet godina iz vlastitih sredstava investirali više od 20 mil KM u kompaniju, te da kratkoročnim i dugoročnim planovima poslovanja namjeravaju zadržati isti kurs
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.