NavMenu

Kukuruz iz novog roda na Produktnoj berzi skuplji 23% nego prošle godine

Izvor: Beta Ponedjeljak, 20.09.2021. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: Fotokostic/shutterstock.com)
Na Produktnoj berzi u Novom Sadu tokom protekle nedelje zaključeni su prvi ugovori za kupovinu ranih hibrida kukuruza iz ovogodišnjeg roda po cijeni od 24 do 25,20 dinara za kilogram što je poskupljenje u odnosu na isti period prošle godine za 23%.

- Na pojedinim lokacijama počela je žetva ranih hibrida kukuruza i prve količine su prodate po cijeni koja je za 23% viša nego prošle godine, kilogram je koštao od 24 do 25,20 dinara, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV), saopštila je berza.

Dodaje se da je kilogram kukuruza prošle godine u septembru koštao 19,50 dinara, bez PDV-a.

Žetva suncokreta privodi se kraju i zbog pojačane tražnje ta uljarica poskupljuje i kilogram se prodavao po cijeni od 57,80 do 58 dinara po kilogramu, bez PDV-a.


Soja iz novog roda se prodavala po ceni od 69 do 71 dinar, bez PDV-a, a sojina sačma sa 44 odsto proteina koštala je 72 dinara po kilogramu, bez PDV-a. Pšenica se prodavala po cijeni od 25,60 do 25,90 dinara za kilogram, bez PDv-a, što je u odnosu na poslednju niže za 0,76 odsto.

Ukupan promet za ovu nedelju na Produktnoj berzi je iznosio 2.005 tona robe, čija je finansijska vrijednost iznosila oko 80 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.